De 8 beste apps van mei

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 22 mei 2014 14:30

Apps & Software

Ook deze maand hebben we weer een lijstje gemaakt van de apps die je zeker niet mag missen.

Navfree GPS Benelux

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Dat autonavigatie allang niet meer duur hoeft te zijn, bewijst Navfree GPS Benelux. Deze app wijst je gratis de weg op basis van Open Street Maps-kaarten, die door een grote community up-to-date worden gehouden. De app-grootte is met enkele honderden MB's behoorlijk fors (op Android download je de kaarten pas na de installatie, waardoor de app-grootte kleiner lijkt), maar daar krijg je wel offline navigatie voor terug.

Bovendien wordt Googles Street View geïntegreerd, zodat je precies kunt nagaan of je op de juiste bestemming bent. Verkeerd rijden is dankzij de Nederlandse stem onmogelijk. Tegen betaling kun je de app eventueel uitbreiden met extra's. Bijvoorbeeld een andere stem(taal), parkeerlocaties, flitsers of een advertentievrije-versie. Gelukkig is de app uitgebreid genoeg om ook zonder de knip te trekken goed en wel op je bestemming te aan komen, wat betreft de route natuurlijk.

Pry-Fi

Prijs: Gratis

Wellicht heb je al eens gehoord over wifi-tracking in winkels. Winkels volgen je locatie op basis van het wifi-signaal dat je smartphone uitzendt, zelfs zonder dat je verbonden bent. Je locatie wordt geïdentificeerd op basis van het unieke MAC-adres.

Met Pry-Fi zend je steeds een willekeurig MAC-adres uit, zodat er geen profiel van je bezoekgedrag gemaakt kan worden. Met de Go To War-modus zend je tientallen willekeurige MAC-adressen tegelijk uit, zodat je het volgsysteem helemaal verstoort. Voor Pry-Fi is echter wel root-toegang nodig.

Greenify

Prijs: Gratis

Sommige apps blijven op de achtergrond actief of starten op met Android. Dat kan een reden hebben, WhatsApp werkt bijvoorbeeld niet als het niet op de achtergrond actief blijft. Maar je wilt waarschijnlijk niet alle apps op de achtergrond actief houden, dat is wanneer Greenify van pas komt.

Greenify werkt het beste met roottoegang, maar werkt ook zonder. Met deze app zet je de apps in sluimerstand waarvan je niet wilt dat ze op de achtergrond actief blijven. Zo bespaar je systeemcapaciteit en data.

Muzei Live Wallpaper

Prijs: Gratis

Met Muzei Live Wallpaper maak je een dynamische wallpaper voor je Android-toestel. Deze wallpaper bestaat uit afbeeldingen van bekende kunstwerken of afbeeldingen uit een map op je toestel (bijvoorbeeld je foto-map).

Vervolgens geef je aan hoe lang het duurt voordat een afbeelding wisselt. De ontwikkelaar van Muzei Live Wallpaper heeft tevens de app opengesteld voor ontwikkelaars, zodat later meer afbeeldingsbronnen beschikbaar komen.

Drash

Prijs: Gratis

Twijfel je of je wel of geen paraplu mee naar buiten moet nemen? Installeer Drash en je weet direct of het droog blijft of dat je maatregelen moet nemen. Aan de hand van je gps-locatie haalt de app gegevens op van Buienradar.nl.

Het percentage geeft aan hoe groot de kans is dat er in het komende halfuur neerslag valt. Het wolkje zegt hoeveel het ongeveer gaat regenen. Kortom, een ideaal weerhulpje!

WePopp

Prijs: Gratis

Afspreken met een groepje vrienden is vanwege alle drukke agenda's vaak lastig. Het resultaat is doorgaans een ellenlange mailconversatie. De stijlvolle app WePopp (ook voor Android) biedt hiervoor een concrete oplossing.

Voeg een activiteit toe en nodig vrienden via Facebook uit om een geschikte datum te prikken. Hierbij is vooral de stemfunctie belangrijk, want iedereen ziet zo meteen welke datum komt bovendrijven.

Feedly Reader

Prijs: Gratis

Leve Feedly! Deze rss-lezer is de beste manier om websites en nieuws te volgen vanuit een mooi vormgegeven app. In het menu kies je je favoriete onderwerpen en websitebronnen en de app geeft meteen de belangrijkste items weer. Het is gemakkelijk om artikelen te delen op sociale media of op te slaan in Instapaper.

Feedly (Android) is naar eigen smaak aan te passen, inclusief een 'tijdschriftmodus' die heel overzichtelijk en snel leest. Een must-have voor nieuwsjunkies.

SwiftKey

Prijs: € 3,99

Waarom een ander toetsenbord op je Android installeren? De beste manier om deze vraag te beantwoorden is door de gratis proefversie van SwiftKey uit te proberen. Niet alleen kun je de indeling, uiterlijk en het gedrag tweaken, ook de woordvoorspellingen zijn uiterst nauwkeurig.

Voor de vingervlugge gebruikers onder ons kun je via SwiftKey Flow 'swypen'. Heb je je toetsenbord perfect afgesteld? Synchroniseer het dan via de SwiftKey Cloud, zodat al je Android-apparaten een perfect toetsenbord hebben.

0 Reactie(s) op: De 8 beste apps van mei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.