De 8 beste game-apps van juni

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 26 juni 2014 08:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Pak je smartphone of tablet er maar weer bij, want we hebben acht game-apps geselecteerd die je deze maand niet mag missen.

Sonic Racing Transformed

Prijs: € 0,89 (+ in-app-aankopen)

Nog altijd zijn kartgames met bekende figuurtjes mateloos populair. Het is dus niet zo vreemd dat uitgever SEGA een racespelletje heeft ontwikkeld met Sonic en zijn kompanen in de hoofdrol. Hoewel Sonic & All-Stars Racing Transformed (Android) al in 2012 verscheen voor de pc en alle consoles, is het spel nu ook voor mobiele toestellen beschikbaar.

Zoals je wellicht gewend bent van andere Sonic-titels staat een supersnelle spelervaring centraal. In allerlei uitdagende circuits neem je het op tegen (online) tegenstanders. Een leuke bijkomstigheid is dat de bolide soms plotseling verandert in een boot of vliegtuig. Door middel van power-ups, alternatieve routes en het bekogelen van tegenstanders probeer je als eerste de eindstreep te halen. De virtuele knoppen waarmee je het vehikel bedient, werken lekker soepel. Presteer goed in de singleplayer-modus en speel nieuwe karakters, upgrades en spelmodi vrij.

Threes!

Prijs: € 1,79

Threes! is een goed doordachte puzzelgame waarin alles draait om het combineren van nummers. Het speelbord bestaat uit zestien vlakken waarin het de bedoeling is om gelijke cijfers over elkaar heen te schuiven.

Wanneer je bijvoorbeeld twee drieën met elkaar combineert, ontstaat er een zes. Uit twee zessen ontstaat vervolgens weer een twaalf. De score verdubbelt steeds, waardoor het op den duur steeds moeilijker wordt om de juiste cijfers te koppelen. Threes! klinkt saaier dan het in werkelijkheid is, want het vereist behoorlijk veel inzicht om een hoge score te halen.

Ironpants

Prijs: Gratis

Eventjes was Flappy Bird een enorme hit. Helaas kon de Vietnamese ontwikkelaar Dong Nguyen de druk van de media niet meer aan, waarna er afgelopen februari een abrupt einde kwam aan de uitgave van het spel.

Gelukkig stonden meteen allerlei alternatieven klaar. Ironpants (ook voor Android) bijvoorbeeld. Je bestuurt in het spel een vliegende superheld waarmee je via opstijgen en dalen obstakels ontwijkt. De kunst is om zoveel mogelijk houten blokken te passeren. Anders dan Flappy Bird is het met Ironpants behoorlijk pittig om veel punten bij elkaar te sprokkelen.

SuperPro Snowboarding

Prijs: € 0,89 (+ in-app-aankopen)

Met SuperPro Snowboarding voer je absurde stunts uit op een plankje in de sneeuw. De game laat je steeds ingewikkeldere stunts doen met een hogere moeilijkheidsgraad. Heb je een bepaalde piste eenmaal onder de knie, dan ga je automatisch door naar de volgende les. Je start in SuperPro Snowboarding als een fanatieke amateur.

Door wedstrijden te winnen, groei je langzaam uit tot een volwaardige prof inclusief bijbehorende sponsorcontracten en fotoshoots. De besturing is simpel, waardoor dit spelletje erg lekker speelt. Leuke game als je wilt nagenieten van de wintersport!

0 Reactie(s) op: De 8 beste game-apps van juni

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.