De 8 beste game-apps van september

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 16 september 2014 13:00

Apps & Software

In september zijn er weer genoeg game-apps op te noemen die het spelen waard zijn. Kruip bijvoorbeeld eens in de huid van een konijn in een wingsuit of stap achter het stuur in Ridge Racer Slipstream. Zelfs Rayman maakt een rentree.

Ridge Racer Slipstream

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Ridge Racer Slipstream is oorspronkelijk een racespelletje voor de PlayStation, maar sinds een halfjaar is deze game ook beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Voordat je een wedstrijd begint, volg je eerst een tutorial om de bediening onder de knie te krijgen. Fijn is dat je zelf bepaalt of je het voertuig via virtuele knoppen of kantelbewegingen de juiste richting op stuurt.

Je gebruikt verder in de onderste hoeken van het scherm virtuele knoppen om te driften en extra gas te geven. Je start je carrière op de racebaan in een bescheiden auto. Door wedstrijden te winnen en eventueel in-app-aankopen te doen, komt er geld vrij voor snellere bolides. Leuk is dat Ridge Racer Slipstream ook een uitgebreide multiplayer bevat waarin je de strijd aangaat met vrienden en onbekende gamers. Dankzij de prettige bediening en mooie circuits is dit spel aan aanrader voor iedereen die houdt van racen.

Lost Light

Prijs: € 1,79 (+ in-app-aankopen) (iOS) of € 1,49 (+ in-app-aankopen) (Android)

Uit de stal van Disney is sinds kort het leuke puzzelspelletje Lost Light beschikbaar. Het scherm bestaat uit een flinke stapel blokjes met allerlei cijfers. Het is de bedoeling om telkens dezelfde getallen te matchen.

Wanneer het spelletje bijvoorbeeld een vier aangeeft, is het de kunst om vier blokjes met dit cijfer te creëren en vervolgens met elkaar te verbinden. Het spelletje schroeft de moeilijkheidsgraad langzaam op, waardoor het steeds lastiger is om de puzzels op te lossen. Na een tijdje spelen ontpopt Lost Light zich tot een echte hersenkraker!

Microtrip

Prijs: € 0,89 (iOS) of gratis (Android)

In Microtrip bestuur je een wit balletje binnen het lichaam van een vreemd wezen. Door je iPhone of iPad te kantelen, probeer je alle organen te passeren. Hoe dieper je in het lichaam verzeild raakt, hoe meer punten je verdient. Om in leven te blijven is het belangrijk dat je voldoende witte bloedcellen opslurpt en de stekelachtige schepsels ontwijkt. Microtrip is leuk tijdverdrijf dat vanwege het simpele spelprincipe en de korte tijdsduur lekker laagdrempelig is.

Frozen Free Fall

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Frozen Free Fall (ook voor Android) is een eenvoudige puzzelgame die erg lijkt op het populaire spelletje Candy Crush. Door in een speelveld drie kristallen aan elkaar te rijgen, scoor je punten. Via de juiste matches probeer je in ieder level genoeg punten te halen. Hiervoor mag je een beperkt aantal zetten doen. Frozen Free Fall is ontwikkeld door Disney en dat is aan de sprookjesachtige sfeer goed te merken. Speel deze puzzelgame bij voorkeur op een tablet, want het speelveld is op een smartphone-scherm wat aan de krappe kant.

Smash Hit

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

De bedoeling in Smash Hit (ook voor Android) is om zoveel mogelijk glas aan diggelen te gooien. Je zweeft in een 3D-ongeving langzaam door een futuristisch gebouw. Zodra je een raam, deur of balk dreigt te raken, gooi je het glas hiervan stuk met een balletje van staal. Ga wel zorgvuldig te werk, want voor je het weet zijn alle balletjes op. Gelukkig verdien je simpel nieuwe door tussendoor ook kristal stuk te gooien. Smash Hit is een bijzonder originele game waarbij de ontwikkelaar er prima in is geslaagd om de 3D-omgevingen fraai af te werken.

Rayman Fiesta Run

Prijs: € 2,69 (+ in-app-aankopen)

Net als bij voorloper Rayman Jungle Run is springen het enige dat je in het vermakelijke spelletje Rayman Fiesta Run (ook voor Android) hoeft te doen. Rennen gebeurt namelijk automatisch. Het draait allemaal om de juiste timing. De bedoeling is dat je onderweg zoveel mogelijke gele beestjes (lums) verzamelt. Dat is niet altijd even eenvoudig, want de levels zitten vol met hinderlijke obstakels. Dankzij het simpele spelconcept en de prettige bediening is deze game geschikt voor jong en oud. Een pluspunt is dat de ontwikkelaar deze Rayman-titel voorzien heeft van uitstekende graphics.

The Room Two

Prijs: € 2,69

The Room Two (ook voor Android) is een mysterieus spel waarin allerlei voorwerpen in een donkere kamer staan opgesteld. Deze voorwerpen bestaan stuk voor stuk uit uitdagende puzzels. Door die op te lossen, kom je steeds een stukje verder in het spel. Dat lukt overigens alleen wanneer je voldoende geduld hebt, want de oplossing lijkt soms ver te zoeken. Gelukkig doe je een beroep op hints om in moeilijke situaties evengoed verder te komen. The Room Two is een sfeervolle game waarop puzzelfanaten zich flink kunnen uitleven. Houd er rekening mee dat de voertaal Engels is.

Cloud Spin

Prijs: € 1,79

In Cloud Spin bestuur je een konijn in een wingsuit. In mooi vormgegeven droomwerelden probeer je via veegbewegingen de aangegeven route te volgen. Hierbij verzamel je zoveel mogelijk punten en vlieg je door nauwe doorgangen. Pas op dat je nergens tegenop knalt, want anders moet je weer opnieuw beginnen. Wanneer je meer vaart wilt maken, raak je met een tweede vinger het scherm aan voor een snelheidsboost. Cloud Spin is een leuk behendigheidsspelletje dat erg lekker weg speelt.

0 Reactie(s) op: De 8 beste game-apps van september

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.