De befaamde NBA Jam-franchise vindt zijn weg naar de App Store

© CIDimport

De befaamde NBA Jam-franchise vindt zijn weg naar de App Store

Geplaatst: 5 september 2011 - 07:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

De ontzettend leuke arcade basketbalgame van EA krijgt er een solide iOS-port bij met NBA Jam voor de iPhone en iPad

De befaamde NBA Jam-franchise vindt zijn weg naar de App Store, zonder schrammetje. Deze port heeft alle speelbare personages die je mag verwachten, inclusief speciale personages als Obama en Sarah Palin. De klassieke 'two-on-two' game komt met een campaign-modus, talloze uitda-gingen waarmee je legendarische spelers kunt vrijspelen en een klassieke play now-optie voor die momenten dat je gewoonweg even een brandende basketbal over de enorme hoofden van de tegenstanders wilt dunken.

Boomshakalaka!

NBA Jam gebruikt zowel drie virtuele knoppen als een virtuele joystick voor beweging. Ze werken stuk voor stuk verbazingwekkend goed. Met dat als basis, kan ik nu tieren over hoe geweldig de presentatie van deze game is. Alles, van de manier waarop spelers bewegen tot de schreeuwende commentator die de namen van iedereen kent ("Obama goes for the three pointer!"), smaakt naar een game die veel meer waard is dan wat je ervoor betaald. De big head-modus is hilarisch - zoals altijd - en ik moest mij inhouden om niettelkens "BOOMSHAKALAKA!" te schreeuwen als ik over een gast heen sprong om mijn brandende bal in het net te werpen. Het is geschift, maar ook enorm vermakelijk. Je hebt echt het gevoel dat je iets bereikt als je een driepunter scoort.

Multiplayer

Aanvankelijk was er geen multiplayer beschikbaar, wat ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van de game is. Gelukkig is dit toegevoegd en kun je nu op jouw iPhone of iPad via Wi-Fi of Bluetooth elkaar de brandende basketballen in het gezicht smijten. Naast dat zijn er ontzettend veel uitdagingen om door te spelen, en een lange campaign-modus die je zeker op meerdere moeilijkheidsgraden wilt spelen. Zelfs na al die content wil je vast nog een lange tijd tegen AI-tegenstanders spelen.

Kortom

Ook al ben je geen NBA-fan, dan is deze basketbalgame toch een ware aanrader.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten