De bekende pdf-reader op je iPhone en iPad

Door: menno-van-bohemen | 13 maart 2012 10:28

Review

Soms kom je producten tegen, die verbonden zijn aan een bepaald merk. Adobe en het pdf-bestand is zo'n combinatie. Niet gek, want Adobe levert al sinds mensenheugenis software om pdf-bestanden te openen op je pc of mac. Er zijn zelfs mensen van de oudere generatie die spreken over een adobe-bestand, terwijl ze een pdf-bestand bedoelen.

Het is niet verwonderlijk dat er, naast de software voor mac en pc, ook een variant voor de iPhone en iPad is. De mogelijkheid om pdf-bestanden te openen zit standaard al in iOS ingebouwd, maar na het installeren van Adobe Reader kun je kiezen waarin je een pdf-bestand opent.

Adobe reader biedt net iets meer opties dan de standaard pdf-weergave op de iPhone en iPad. Zo kun je eenvoudig zoeken in de tekst en het is mogelijk om de weergave van langere documenten aan te passen. Hierbij kun je kiezen om alle pagina's onder elkaar weer te geven, maar je kunt ook kiezen om door de pagina's te bladeren als een boek.

Kortom

Adobe Reader is een pdf-reader die net even wat stabieler werkt dan de standaard pdf-reader op de iPhone of iPad. Handig bij het bekijken van grote documenten, die in de standaard reader nogal eens crashen. Handig is dat er en kopie van alle geopende documenten in de app blijft staan. Zo kun je later eenvoudig een eerder geopend document teruglezen.

0 Reactie(s) op: De bekende pdf-reader op je iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.