Versleutel je bestanden met deze 5 gratis programma's

Door: Joris Peterse Joris | 23 september 2014 11:09

Apps & Software

Versleutelprogramma TrueCrypt is ter ziele, BitLocker kwam ervoor in de plaats. BitLocker is echter niet voor iedere Windows-gebruiker beschikbaar en omdat het geen opensource-programma is, valt de veiligheid niet te verifiëren. De volgende vijf versleutelingsdiensten zijn wél opensource.

AxCrypt

Het versleutelprogrammaatje AxCrypt nestelt zich in je rechtermuisknopmenu om bestanden en mappen te versleutelen. Er is ook een portabele versie van en je kunt met zogenaamde sleutelbestanden weer in je bestandskluis.

7-Zip

Eigenlijk is 7-Zip een programmaatje om bestanden in en uit te pakken. Maar je kunt bestanden ook veilig verplaatsen naar een versleutelde container, waardoor je bestanden veilig achter je wachtwoord in een bestandskluis zitten.

AES Crypt

Met AES Crypt kun je individuele bestanden versleutelen. Kies een (aantal) bestand(en), via het rechtermuisknopmenu kun je ze versleuteld opslaan. Het programma kent verder geen interface en is dus alleen bedoeld voor versleutelen en ontsleutelen.

Gpg4win

Deze tool kun je niet alleen gebruiken om bestanden mee te versleutelen, ook kan e-mailverkeer worden versleuteld met het pgp-encryptieprotocol. Er zijn ook versies voor Linux en OS X.

TrueCrypt 7.1a

Is TrueCrypt onvervangbaar voor je en volstaan de alternatieven niet? Gebruik dan een oudere versie van het programma. Versie 7.1a is de laatste versie die alle uitgebreide functies nog aan boord heeft.