De beste Android-apps van 2016

© PXimport

De beste Android-apps van 2016

Geplaatst: 6 januari 2016 - 12:18

Aangepast: 14 december 2022 - 15:05

Joris Peterse

Iedere maand schotelen we je Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier vind je een verzameling van alle apps die we dit jaar hebben getipt.

Dit is een verzamelartikel met de beste apps die we in 2016 hebben gezien. Als we nieuwe apps tegenkomen, zullen we die in dit artikel verwerken. Deze lijst is bijgewerkt tot mei 2016. De beste apps van juni/juli vind je hier.

April/mei

Science Journal

Prijs: Gratis

Een hele toffe, nieuwe app uit de koker van Google is Science Journal. Deze app gebruikt allerlei sensoren van je Android voor metingen. Bijvoorbeeld hoe hard het geluid in decibel in je omgeving is, de lichtsterkte (gemeten door de frontcamera) gemeten in lux, of de versnelling via de accelerometer. Desgewenst kun je een meting voor een bepaalde tijd door laten lopen of via bluetooth andere apparaten koppelen om de meting nauwkeuriger te maken. Science Journal is sowieso een hele leuke app om eens uit te proberen.

 

© PXimport

Foobar2000

Prijs: Gratis

De muziekspeler Foobar2000 ken je wellicht nog van Windows. De muziekspeler, die bekend staat om zijn aanpasbaarheid maakt nu ook zijn intrede op Android. De app heeft gelijkenissen ten opzichte van de Windows-tool. Zo ogen de interface en de icoontjes wat groot en ouderwets, maar de app werkt ontzettend vlot, en blinkt uit in zijn overzichtelijkheid. Bovendien kun je behoorlijk aan de interface sleutelen, evenals de afspeelmogelijkheden, waarbij het zelfs mogelijk is om muziek van netwerklocaties af te spelen of exotische muziekbestanden als flac, wav en vorbis. Een equalizer ontbreekt, maar desondanks is Foobar2000 wat mij betreft de beste muziek-app. Tenminste, wanneer je geen gebruik maakt van streaming diensten als Spotify of Play Music.

 

© PXimport

App Volume Control

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

Het volume van een Androidtoestel is opgedeeld in meerdere categorieën: mediavolume, alarmvolume, beltoonvolume en het volume van een verbonden Google Cast-apparaat. App Volume Control zorgt er echter voor dat je het volume kunt regelen per app. Dat is handig als je bijvoorbeeld niet wilt dat games schetteren, wel graag YouTube-filmpjes verstaanbaar wilt horen. De app heeft geen fraaie interface, maar je kunt wel per app precies instellen hoe het volume geregeld moet worden. Bij algemeen gebruik, maar ook wanneer je een headset aansluit of met een bluetooth-speaker verbindt. Maar je kunt ook instellen hoe het systeemvolume zich moet aanpassen wanneer je de app gebruikt.

 

© PXimport

Swipe for Facebook

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

We blijven er maar eindeloos op hameren. De Facebook-app is rampzalig voor je batterij en wil toegang tot werkelijk alle gegevens op je Android. Er zijn intussen aardig wat alternatieve apps voor Facebook, zoals Metal en Tinfoil... Of Swipe for Facebook. Deze Facebook-app lijkt bijzonder veel op de app van het sociale netwerk zelf. De app werkt ook op trage toestellen behoorlijk soepel en heeft gewoon de messenger (inclusief meldingen) aan boord. Er is dus geen excuus om nog de Facebook- en Messenger- apps te gebruiken!

 

© PXimport

Flippr

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

Soms is het handig om widgets direct bij de hand te hebben, zodat je niet helemaal de app hoeft te verlaten en naar je homescreen te gaan om bijvoorbeeld je inbox te bekijken of muziek af te spelen. Dankzij Flippr heb je je widgets makkelijker bij de hand. In de app maak je enkele groepen met widgets aan. Zodra je vanaf de linkerkant van het scherm een transparant blauw vlakje naar rechts schuift krijg je meteen de groep widgets te zien, die je overigens net zo makkelijk weer naar links wegschuift. Je kunt iedere widget gebruiken hiervoor. Wanneer je de app in gebruik hebt ga je je afvragen waarom dit niet standaard in Android zit.

 

© PXimport

ProtonMail

Prijs: Gratis

Het is logisch dat je liever niet wilt dat anderen je mailtjes lezen. Maar vanzelfspreken is het niet. Op open netwerken is je mailverkeer makkelijk te onderscheppen, partijen als Google gebruiken het om je advertenties voor te schotelen en overheden misbruiken anti-terreurwetgeving om met een sleepnet ieders inbox te analyseren. Veilig mailen is echter steeds toegankelijker. Bijvoorbeeld met ProtonMail. In deze app maak je eenvoudig een mailadres (desgewenst zelfs met een veiliger .ch-domein). De mail-app is compleet, overzichtelijk en praktisch, alleen om de end-to-end encryptie te kunnen gebruiken die je mailtjes niet-onderschepbaar maken voor hackers, moet de ontvanger van de mailtjes ook een ProtonMail-gebruiker zijn.

 

© PXimport

Linguee

Prijs: Gratis

Hier op de redactie wordt taalhulpmiddel Linguee regelmatig gebruikt. In plaats van een gewone vertaaldienst krijg je van het te vertalen woord niet alleen vertaal-suggesties, maar ook voorbeelden van hoe het woord in context gebruikt wordt. Met dit hulpmiddeltje kun je dus de exacte betekenis van woorden veel beter begrijpen of je eigen teksten veel professioneler vertalen. Bijkomend voordeel is dat Linguee ontzettend veel talen spreekt. Voor iedereen die regelmatig met meertalige teksten werkt is Linguee daarom een onmisbare app (of website).

 

© PXimport

Business Calendar 2 (agenda)

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

Het is een wat generieke naam voor een calender-app, maar Business Calendar 2 is geen app waar je snel langs moet scrollen in de Play Store. De agenda-app biedt namelijk een bijzonder overzichtelijke weergave (dag, week, maand, of naar eigen inzicht) van alle agenda-accounts op je Android. Dus ook je werk-agenda en persoonlijke Google-agenda worden getoond. Ook buiten de app zijn er mooie widgets beschikbaar. De Pro-versie is pittig geprijsd (€ 4,75) maar biedt onder andere uitgebreide mogelijkheden voor taken, toont een weersvoorspelling bij afspraken en biedt de mogelijkheid om agenda's te importeren en exporteren (.ics, .ical, .icalendar).

 

© PXimport

Locker

Prijs: Gratis

Pas op, Locker is een heel handige, maar gevaarlijke app! Het enige wat de app doet is het wissen van alle gegevens na een bepaald aantal mislukte ontgrendelpogingen, net als bij de iPhone het geval is. Zo kun je je gegevens bijvoorbeeld extra beveiligen bij diefstal. Maar wees dus wel bewust: gewist is gewist. Zorg dus dat je naast Locker altijd een recente back-up hebt, houd je toestel uit de buurt van kinderen en stel voor het geval dat een heel hoog aantal toegestane ontgrendelpogingen in.

 

© PXimport

Percentage Weergave

Prijs: Gratis

Het batterij-icoontje rechtsboven in je scherm geeft wel een indicatie weer hoe vol je accu nog is. Maar heel nauwkeurige informatie geeft het icoontje niet. Via een trucje met Percentage Weergave kun je bij dit icoontje ook een percentage tonen die aangeeft hoeveel accucapaciteit er nog beschikbaar is. Wie CyanogenMod of System UI-Tuner op Android Marshmallow heeft gebruikt herkent het wellicht. Deze app werkt echter alleen met Android 4.4 (KitKat) en 5-toestellen (Lollipop). Je zet een vinkje in de app, start het toestel op en je ziet het percentage in de rechterbovenhoek.

 

© PXimport

Maart

Ambio

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met de app Ambio creeër je je eigen rustgevende achtergrondgeluid, om een gezellige sfeer in huis te krijgen of om rustig bij weg te dromen. Je kunt een voorgekauwde mix selecteren, zoals een tropisch regenwoud, treinreis, boerderij, regen in het bos of een van de vele andere. Maar je kunt hem ook zelf samenstellen op basis van losse geluiden (een knisperend kampvuur, gekwaak van kikkers, klokkenspel en veel meer). Desgewenst kun je de ambiancegeluiden ook als wekker instellen, mits je er wakker van weet te worden natuurlijk. Het aanbod van gratis mixen en losse geluiden is behoorlijk groot, maar er zijn ook enkele betaalde aanwezig.

 

© PXimport

Adobe Photoshop Lightroom

Prijs: Gratis

Vanaf versie 5.0 kan Android ook foto's maken in raw-formaat, wat veel meer nabewerkingsmogelijkheden biedt. Het bekendste programma om raw-foto's te bewerken is Adobe's Photoshop Lightroom, welke sinds kort ook voor Android beschikbaar is. Terwijl Lightroom op pc en Mac een duur programma is, kun je de app gewoon gratis gebruiken op je Android. Natuurlijk zijn de mogelijkheden niet zo uitgebreid als de pc-versie, maar je hebt alsnog een indrukwekkende werkset voorhanden om je foto precies zo na te bewerken, zoals jij wilt.

 

© PXimport

Pricewatch Scanner

Prijs: Gratis

De Pricewatch van Tweakers.net is net als de Computer!Totaal-prijsvergelijker een handige plek om prijzen van tech-producten op te zoeken. Maar als je in een winkel een product ziet liggen en je bent er niet van overtuigd of het een goede deal is, dan werken deze sites toch wat onhandig. Met de Pricewatch Scanner hoef je alleen de streepjescode in de winkel te scannen met de camera van je Android en je ziet gelijk de prijs van het product bij verschillende (web)winkels. De app werkt vrij basaal en je hebt er ook nog een tweede app bij nodig (Barcode Scanner). Maar desondanks toch de moeite waard om achter de hand te houden als je niet teveel wilt betalen.

 

© PXimport

Wild Weather

Prijs: € 1,92

De meeste apps die een weer-overzicht geven zien er wat saai uit. Daarom valt Wild Weather juist positief op. De app toont op een mooie visuele manier weerinformatie, met illustraties van wilde dieren en landschappen. Wanneer je omhoog veegt kun je gedetailleerde weersinformatie opvragen, wanneer je naar links veegt voeg je een andere locatie toe om weerinformatie van te tonen. Voor een betaalde app is het wat beperkt, maar teveel poespas en advertenties zouden juist het mooie ontwerp teniet doen.

 

© PXimport

Guides by Lonely Planet

Prijs: Gratis

Wanneer je een stedentrip plant is het handig om Guides by Lonely Planet op je smartphone of tablet te installeren en het papieren ANWB-boekje in de winkel te laten liggen. Wanneer je de app opent zie je (prachtig weergegeven) allerlei populaire reisbestemmingen waarvan gidsen beschikbaar zijn. Deze gidsen bieden een uitgebreid overzicht van wat er allemaal op de reisbestemming te doen, zien en eten is. Iedere gids stipt de unieke bezienswaardigheden extra aan en offline ook gewoon in te zien (zodat je geen enorme roamingkosten in rekening gebracht krijgt). Kortom, deze gidsen zijn bijzonder handig om bij de hand te hebben, waar je ook naartoe gaat!

 

© PXimport

Draw My Story

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Vooral tablets zijn geschikt om wat schetsen of aantekeningen op te maken. De meeste apps die hiervoor beschikbaar zijn, bieden in feite één canvas hiervoor. Draw My Story biedt als het ware een heel schetsblok, zodat je elkaar opvolgende tekeningen en notities handig bij elkaar hebt. Je kunt in een schetsblok tot wel 99 verschillende aantekeningen maken. Dat moet toch wel voldoende zijn. Je kunt de schets als een video exporteren, zodat je hem eenvoudig deelt met anderen of uploadt naar YouTube.

 

© PXimport

Mimicker Alarm

Prijs: Gratis

Wie graag zichzelf in de morgen ziet, of 's ochtends wakkerschrikt van z'n eigen spiegelbeeld, zal zich helemaal thuis voelen in Mimicker Alarm. Deze alarmklok zet je 's ochtends niet zomaar uit, om vervolgens direct weer in slaap te vallen. Nee, je krijgt een willekeurige opdracht mee waarbij je de camera moet gebruiken, pas nadat je de opdracht voltooit stopt de wekker. Het kan dus zijn dat Mimicker Alarm je in de ochtend een selfie laat maken waarbij je een gekke bek moet trekken, of een object moet fotograferen met van een gevraagde kleur. Of als je veel pech hebt, op maandagochtend bijvoorbeeld, dan moet je een tongbreker uitspreken. Deze opdrachten worden geanalyseerd door de spraak- en gezichtsherkenning van Microsoft. Gelukkig heb je nog wel enige invloed op de opdrachten die je voor je kiezen krijgt. Maar of je er prettiger wakker van wordt...

 

© PXimport

SKRWT

Prijs: € 0,98

Een handig appje voor wat lastige fotobewerking is SKRWT. Je gebruikt deze app niet voor Instagram-achtige filters of geavanceerde nabewerking zoals Lightroom. SKRWT gebruikt de slogan 'All hail symmetry!" en dat beschrijft de mogelijkheden best nauwkeurig. Je kunt je foto juist precies zo uitsnijden of rechtzetten zoals je wilt. Met veel schuifmogelijkheden, liniaaltjes en rasters maak je je foto precies zoals je wilt. Eventueel pas je vignettering toe of een effect zoals Fisheye of GoPro (zodat het lijkt alsof het een foto is van een actioncam).

 

© PXimport

Chrooma Keyboard

Prijs: € 1,45

Met z'n 60 MB is Chrooma Keyboard een fors toetsenbord. Grappige en unieke eigenschap van Chrooma is dat het toetsenbord meekleurt met veelgebruikte kleuren in de app waarin het toetsenbord opgevraagd wordt. Handig is ook dat er woordsuggesties verschijnen, maar alleen in apps waarin je het echt kunt gebruiken. In Chrome zal dit je dus niet lastigvallen, terwijl WhatsApp ze wel keurig toont. Slim. Verder kun je veel sleutelen aan het toetsenbord: je kunt hem meertalig instellen, is er swype voor de liefhebbers en kun je autocorrect configureren - of uitschakelen. Een vlot en slim toetsenbord dat zijn investerinkje best waard is.

 

© PXimport

Movesum - Steps by Lifesum

Prijs: Gratis

De app Movesum heeft de app Google Fit nodig om goed te kunnen werken, Google Fit verzamelt namelijk bewegingsgegevens van je smartphone, en kan zo bijhouden of je (hard)loopt, fietst of andere activiteiten doet. Movesum analyseert de stappen die je loopt. Je ziet precies wat je gelopen stappen hebben verbrand aan calorieën, maar het confronteert ook meteen als je ziet hoeveel stappen je moet lopen om een biertje te verwerken (verder dan naar de koelkast helaas), of een patatje.

 

© PXimport

Februari

Fleksy Toetsenbord + Emoji

Onlangs is de populaire virtuele toetsenbordmaker Swiftkey overgenomen door Microsoft. Nu heeft Microsoft na het uitbrengen van Windows 10 geen goede naam opgebouwd qua privacy, en al je typegegevens ... dat is nogal wat. Gelukkig zijn er (voor wie geen tweede Big Brother op z'n Android wil) genoeg alternatieve toetsenborden. Fleksy bijvoorbeeld. Lees ook: De 20 beste smartphones die je in 2016 kunt kopen.

Dit toetsenbord werkt bijzonder handig met veegbewegingen, zoals swipen, maar ook als je over de middelste rij toetsen veegt kun je makkelijk woorden verwijderen. De woordsuggesties zijn helaas iets minder. Het toetsenbord valt helemaal naar eigen wens in te stellen en tegen betaling kun je nieuwe thema's aanschaffen.

 

© PXimport

Flyperlink

De app Flyperlink is een soort browser, maar anders dan je gewend bent. Wanneer je in een app op een linkje drukt, opent niet de webpagina fullscreen in beeld, maar verschijnt een subtiel balletje in de rechterkant van het beeld. De webpagina wordt over de app waarin je bezig bent getoond zodra je er op klikt. Je verlaat de app dus nooit en de webpagina laadt op de achtergrond, zodat de website meteen getoond wordt wanneer je hem opvraagt. Je kunt meerdere website-balletjes tonen, individueel verslepen zodat ze niet in de weg zitten of verwijderen door ze naar beneden te slepen. Flyperlink is bijzonder handig om achter de hand te hebben als je gestructureerd te werk wilt.

 

© PXimport

Privacy Ace

Soms wil je wel dat anderen je toestel mogen gebruiken, maar niet dat ze iedere app kunnen openen. Bijvoorbeeld als je je Android even uitleent of aan kinderen geeft om mee te spelen. Privacy Ace zorgt ervoor dat specifieke andere apps beveiligd worden met een pincode alvorens je ze kunt openen. Grappig is ook dat je in de app kunt zien welke apps allemaal geprobeerd zijn te openen en dat je zelfs kunt instellen dat Privacy Ace stiekem een foto maakt na een bepaald aantal ontgrendelpogingen.

 

© PXimport

Tiny Scanner

Dankzij Tiny Scanner kan die oude, lompe scanner ook eindelijk de deur uit. Deze app gebruikt de camera van je Android als scanner. Je kunt documenten handig vastleggen, bovendien zet de app je document netjes recht en knipt het de overbodige randen netjes bij. Je kunt ervoor kiezen alleen de tekst vast te leggen of het geheel met afbeeldingen. In het overzicht wordt alles netjes gesorteerd weergegeven en kun je eenvoudig documenten delen of versturen.

 

© PXimport

Calcu

Android komt standaard met een rekenmachine, maar heel erg geavanceerd is deze niet. Calcu biedt meer functies en handigheidjes. Wanneer je de rekenmachine start zie je natuurlijk onderin het numerieke toestenbord, met veelgebruikte rekenmethodes en bovenin het veld met de resultaten. Wanneer je het numerieke toetsenbord omhoog veegt krijg je veel meer rekenmogelijkheden voor je kiezen. Zodra je de rekenmachine juist omlaag veegt krijg je een overzicht van eerder gemaakte berekeningen. Best handig en overzichtelijk. Bovendien kun je Calcu personaliseren dankzij verschillende thema's. We missen ten opzichte van een echte grafische rekenmachine wel de mogelijkheid berekeningen in bijvoorbeeld grafieken te tonen.

 

© PXimport

Don't Pause

Gebruik je je Android vaak om muziek mee te luisteren, dan kan het best storend zijn dat je muziek altijd onderbroken wordt bij meldingen of oproepen. Terwijl dat lang niet altijd nodig is, bijvoorbeeld als je muziek via een bluetooth-speaker afspeelt. Wanneer je Don't Pause aanzet, zorg je ervoor dat je muziek gewoon blijft afspelen. Meldingen worden alleen nog met de trilstand aangegeven, totdat je de app weer uitschakelt. Met een in-app aankoop kun je ervoor zorgen dat Don't Pause autmatisch start wanneer je met bluetooth of een koptelefoon verbindt.

 

© PXimport

Medium

De app Medium is een beetje vergelijkbaar met Flipboard, maar dan eenvoudiger. Helaas kun je net als Flipboard in deze app ook alleen aan de slag als je een account hebt aangemaakt. Maar toch is het een handige app om paraat te hebben op je Android voor de momenten dat je even niks te doen hebt of inspiratie zoekt. Je selecteert enkele onderwerpen waar je geïnteresseerd in bent en Medium zorgt dat er altijd allerlei (Engelstalige) blogposts paraat staan over je interesses.

 

© PXimport

SketchBook - draw and paint

Wanneer je over een stylus beschikt en bij voorkeur ook over een redelijk groot scherm van bijvoorbeeld een tablet, heeft aan SketchBook een goed canvas. Deze teken-app biedt veel instrumenten, zoals verschillend tekengereedschap, werken in lagen, de mogelijkheid om over foto's of andere opgeslagen afbeeldingen heen te tekenen en heel veel meer. Natuurlijk kun je SketchBook ook gebruiken op een smartphone met je vingers. Alleen krijg je dan al gauw misbaksels zoals hieronder.

 

© PXimport

KLWP Live Wallpaper Maker

Houd je ervan om je Android helemaal naar eigen smaak in te richten, dan kun je je hart op met KLWP Live Wallpaper Maker. Met deze app maak je je eigen live wallpapers, maar je kunt ook kiezen voor enkele voorgeprogrammeerde varianten en hieraan sleutelen. Je kunt veel variabelen in de wallpaper stoppen, zoals een klok, knoppen, actuele weer en meer. In de Play Store staan ook andere prachtige live wallpapers, maar om deze te mogen importeren heb je wel de Pro-versie van KLWP nodig (€ 2,99).

 

© PXimport

Transistor

Je kunt je Android uitermate goed gebruiken voor het afspelen van radio en podcasts, via je koptelefoon of speaker, maar ook in de huiskamer via een bluetooth-apparaat. De meeste muziek-apps zijn niet echt geschikt voor het afspelen van radiostations of podcasts. Daarvoor kun je Transistor beter gebruiken. Deze simpele app biedt zelf geen beschikbare stations en casts voor je op. Maar je kunt eenvoudig je favoriete stations importeren via een url (.pls, .mp3 of .m3u) en afspelen.

 

© PXimport

Januari

Instructables

Houd je van slimme doe-het-zelf-uitvindingen en lifehacks, houd dan de app Instructables bij de hand. Instructables is een community van mensen die hun slimme klusprojecten delen. Het scala is heel breed: technologie, interieur, eten, er zijn talloze categorieën waarin je interessante klusprojecten in terug kunt vinden, met een uitgebreide beschrijving hoe je aan de slag kunt en wat je nodig hebt. Als je je aanmeldt kun je ook je eigen uitvindingen en handige klusprojecten delen, in de app, maar ook op de website.

 

© PXimport

Moon+ Reader

Als je je Android graag gebruikt als e-reader is Moon+ Reader de beste app die je kunt gebruiken. Alle ebooks die je op je toestel hebt, worden overzichtelijk weergegeven in de app en lezen gaat erg prettig. Wanneer je leest wordt het licht gedimd en de achtergrond past zich aan, bovendien wordt de pagina schermvullend weergegeven, met onderin (heel subtiel) het resterende batterijpercentage, tijd en voortgang. In de gratis versie worden in de bibliotheek en als je een boek sluit advertenties weergegeven. Wil je deze weg hebben, dan is de app vrij prijzig (€ 5,50). Ondanks dat is Moon+ Reader een aanrader.

 

© PXimport

Dictafoon

Handig dat je aan de naam van de app Dictafoon al meteen afleest wat de functionaliteit is. Deze Dictafoon is erg gebruiksvriendelijk, maar je hebt ook verschillende-opnamemogelijkheden. Zo kun je de opnamekwaliteit iets verlagen om opslagruimte te besparen en kiezen in welk bestandsformaat de opname opgeslagen moet worden. Er zijn tal van handige instellingen in deze app te vinden. Zo kan de opname automatisch worden gestopt als de opslagruimte vol dreigt te raken, of wanneer je gebeld wordt. Het scherm kan uitgezet worden tijdens het opnemen en meer. Uiteraard is de app ook geschikt om je opnames mee af te spelen.

 

© PXimport

Camera360 Ultimate

Met Camera360 Ultimate heb je een camera-app bij de hand waarmee je foto's snel klaarmaakt of Instagram of opgepoetste selfies maakt. Je voorziet je foto's snel van filters of je laat automatische verbetereffecten los op je foto om gezichten een stuk mooier te laten lijken. Simpele foto-effecten als blur en vignette zijn ook altijd bij de hand. Gevorderde fotografie-elementen zul je in Camera360 niet terugvinden in de app, hoewel er allerlei extra filters bij zijn te installeren. Ook staat de app bol van reclame in de vorm van crapware-aanbevelingen. Het maakt de app in ieder geval geen vervanger van je gewone camera-toepassing, maar leuk om erbij te houden.

 

© PXimport

Weather Underground

Er zijn veel goede apps die een gedetailleerd weeroverzicht geven en de temperatuur doorlopend in het notificatiescherm kunnen weergeven. Weather Underground is er een van. Maar deze app blinkt uit vanwege de rustige, overzichtelijke weergave en het enorme aanbod weerinformatie. Je ziet een buienradartje, weekvoorspelling, zons- een maanopkomst, uv-info en heel veel meer. In het overzicht zijn wel wat reclame-banners te zien, welke je eventueel kunt wegkopen. Daar is niets mis mee. Wel is het flauw dat je hier jaarlijks voor moet betalen (anderhalve euro per jaar).

 

© PXimport

SwipePad - Hyperspace Launcher

Voor wie zijn Android graag tweakt om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot apps, instellingen of andere systeemonderdelen moet SwipePad eens uitproberen. Met SwipePad wijs je een of meerdere gebieden aan de schermranden aan als 'Hotspots'. Wanneer je vanaf de zijkant van zo'n hotspot naar het midden veegt start een toegekende actie. Dat kan dus het starten van de camera of een app zijn een instelling of zelfs snelle toegang tot het plaatsen van een bericht op Twitter of Facebook. SwipePad kenmerkt zich door ontzettend veel tweaks en mogelijkheden, sommige hiervan zijn echter alleen via een in-app aankoop toe te voegen.

 

© PXimport

Untappd - Discover Beer

Bierliefhebbers, opgelet! Untappd is de ideale app om nieuwe soorten speciaalbier te ontdekken en je ervaringen te delen. De app heeft een enorme database met allerlei verschillende soorten (speciaal)bier, maar je kunt op basis van je locatie zien wat lokale specialiteiten zijn. De app moedigt je met achievements aan om je eigen ervaringen te delen met een foto en een oordeel. Bovendien is er ook een soort klein sociaal netwerk omheen gemaakt, zodat je ook over de lekkerste (of goorste) biertjes kunt chatten met bekenden.

 

© PXimport

Trello

Zoek je een app waarmee je handig aan projecten kunt werken met collega's of studiegenoten? Dan is Trello handig om bij de hand te hebben. Je voegt je projectgenoten toe in een soort grote kaartenbak, à la Google Keep. In deze kaarten kun je taken toevoegen, inspiratie, etc. Alles valt handig te categoriseren, archiveren en toe te kennen. Kortom een rechttoe-rechtaan samenwerkingsapp voor (niet al te ingewikkelde) projecten met kleine teams.

 

© PXimport

Peel Smart Remote

Sommige Androids beschikken over een infraroodlampje, waardoor het apparaat als universele afstandsbediening gebruikt kan worden. Met de app Peel Smart Remote maak je van je Android zo'n universele afstandsbediening, voor infrarood, maar ook via het ip-adres van je smart-tv. Je tv-set is eenvoudig gekoppeld (hoewel dit natuurlijk per model verschilt). Je voegt eenvoudig sneltoetsen aan en optioneel stel je zelfs een kinderslot in. Als je een Android Wear horloge hebt kun je via deze app de tv zelfs met je smartwatch bedienen. Nadeel is wel dat Peel storende advertenties bevat, van misleidende virusmeldingen tot fullscreen advertenties.

 

© PXimport

Backdrops - Wallpapers

Als je op zoek bent naar een nieuwe achtergrond, kun je wellicht eens door het aanbod van Backdrops heen bladeren. Backdrops heeft vooral een sterk aanbod van kunstzinnige- en minimalistische patroonachtergronden. Maar er zijn ook foto-achtergronden in het aanbod te vinden. De app is overzichtelijk en vlot, maar valt je zo nu en dan wel lastig met advertenties of het aanmaken van een (onnodig) account.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten