De 10 beste Android apps van december

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 20 december 2014 11:00

Apps & Software

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van december!

Ghostery Privacy Browser

Waarschijnlijk kende je de naam Ghostery al van de browserextensie, die alle advertentietrackers blokkeert. Omdat de standaardbrowser van Android geen extensies heeft, hebben de makers van Ghostery een losse browser ontwikkeld voor dezelfde functionaliteit. Wanneer je een site bezoekt met de browser zie je rechtsbovenin de trackers op de site, die standaard allemaal geblokkeerd worden. Druk je op het Ghostery-icoontje, dan zie je precies welke trackers er gevonden zijn en kun je desgewenst ook advertentienetwerken blokkeren.

Wire

De makers van Skype hebben een nieuwe dienst gemaakt: Wire. Eigenlijk is Wire hetzelfde als Skype, een videochatdienst. Wire ziet er prachtig uit en foto's van contactpersonen zijn mooi in de app verwerkt. Je Wire gebruiken in de Android-app, maar er is ook een app voor iOS (iPhone en iPad) en je kunt Wire gebruiken op Windows en Mac OS. Omdat Wire een relatief nieuwe dienst is, zijn er nog wel wat plooien glad te strijken. Verbindingen vallen soms weg en berichten komen soms te laat of niet aan. Maar ondanks dat is Wire een dienst om in de gaten te houden!

Amaze File Manager

Een verkenner-app mag niet ontbreken op je Android. Hoewel de Play Store vol staat met allerlei bestandsverkenners springt Amaze File Manager er uit. Je kunt eenvoudig door de mappen en bestanden van je Android heen bladeren en bestanden verplaatsen, verwijderen, openen, enzovoort. Fijn is dat de app mooi is vormgegeven volgens het ontwerp van Android 5.0 en erg vlot werkt. Heb je root-toegang, dan kun je ook bij de systeembestanden komen. Als prettig extraatje is er ook een tabblad dat alle geïnstalleerde apps weergeeft, zodat je hier eenvoudig apps kunt verwijderen.

PicsArt - Photo Studio

Eigenlijk is PicsArt - Photo Studio te vergelijken met Instagram. Maar de nadruk ligt meer op het bewerken van je eigen foto's. Niet alleen met filers, maar een uitgebreide set bewerkings- en tekentools is beschikbaar en je kunt ook meerdere foto's samenvoegen in een collage. Wanneer je klaar bent met bewerken sla je de foto op in je album op je toestel. Ben je erg trots op je plaatje? Dan kun je hem uploaden zodat de community er ook van kan genieten. Houd je er echter meer van om fraaie foto's van anderen te bekijken, dan kun je met PicsArt ook prima uit de voeten.

Sales for Steam

De feestdagen zijn vooral voor pc-gamers mooie tijden. De uitverkoop op gameplatform Steam! Met de app Sales for Steam zie je overzichtelijk welke games er afgeprijsd zijn en hoe lang de aanbieding nog geldt. Bovendien kun je sorteren op verschillende spelcategorieën, beoordelingen en andere criteria. Ook buiten de uitverkoopdagen is de app handig om te raadplegen om gewone aanbiedingen in de gaten te houden. Helaas kun je de app niet gebruiken om games te kopen. Zie je iets leuks, dan moet je zelf naar de Steam-winkel om een spel toe te voegen aan je verzameling.

AppWererabbit Backup

Wil je zelf een back-up maken van de apps op je toestel, dan komt AppWererabbit Backup van pas. Hiermee kun je van alle geïnstalleerde apps een apk-installatiebestand opslaan. Handig bijvoorbeeld als een fijne app een update krijgt die niet bevalt. Bovendien kun je in AppWererabbit de APK bestanden beheren. Heb je root-toegang dan kun je ook de applicatiegegevens mee back-uppen. Heb je geen root-toegang, dan kun je daarvoor bij een app als Helium terecht.

Flynx Browser (Beta)

Flynx is een browser die je er gerust bij kunt installeren. Deze browser werkt namelijk net even anders dan je gewend bent en komt vooral van pas als je van apps gebruikmaakt. Wanneer je in een andere app, zoals Facebook, Whatsapp of een andere willekeurige app op een linkje klikt, zal niet de browser meteen openen om de pagina te openen. In plaats daarvan verschijnt een klein balletje aan de zijkant van het scherm. In dat balletje zie je hoe ver de pagina geladen is. Wanneer je erop drukt opent de browser pas echt om de webpagina te tonen. Zo kun je dus rustig in de app blijven werken en pas naar de website verhuizen wanneer je dat zelf wilt. Bovendien kun je meerdere balletjes met geladen websites gebruiken en die op het scherm plaatsen waar je maar wilt.

WeMail

De manier waarop we e-mail gebruiken verandert. Applicaties als Inbox en Mailbox maken het makkelijker om mail te sorteren en archiveren. WeMail speelt hier ook op in. Je inbox wordt netjes opgeruimd en geordend weergegeven, zelfs als het eigenlijk een rommeltje is. Je ziet conversaties netjes gegroepeerd, nieuwsbrieven worden netjes gesorteerd en onder de bijlages zie je alle bestanden uit je inbox. Erg handig als je je mailbox ook gebruikt als een soort bijlage-cloudopslag. Je houdt je inbox overzichtelijk door mails weg te slepen om ze te archiveren of verwijderen.

Home Security Motion Detection

Als je nog ergens een ongebruikt Androidtoestel hebt liggen kun je deze als veiligheidscamera of babyfoon inzetten met Home Security Motion Detection. Wanneer je je Android juist hebt gepositioneerd en de app hebt gestart kun je niet via een ander apparaat meekijken. Nee, de veiligheidscamera detecteert beweging of geluid en wanneer dat het geval is zal hij een foto maken en die in je Google Drive opslaan. Optioneel speelt het toestel ook een geluidsalarm af. Tevens verstuurt hij een melding via e-mail of sms dat het alarm af is gegaan, zodat je meteen kunt ingrijpen.

App Swap - The Smart Drawer

Wanneer je de home-knop op je Android omhoog sleept kom je in Google Now. Met App Swap geef je het een andere functie. In plaats van in Google Now kom je in een applicatie-overzicht terecht, die je handig zelf in kunt delen. De zoekfunctie bovenin maakt het mogelijk om snel een geïnstalleerde app op te zoeken en met een druk op de knop heb je een numeriek toetsenbord om iemand te bellen. App Swap is vrij simpel, maar maakt het ontzettend efficiënt om even snel een nieuwe app te starten.

0 Reactie(s) op: De 10 beste Android apps van december

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.