De beste apps en websites om ansichtkaarten te sturen

Door: richard-veenstra | 24 juli 2019 12:48

veilig online op vakantie
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tijdens je vakantie ouderwetse ansichtkaarten en postzegels kopen, deze beschrijven en in een brievenbus doen? Nee, dat doen we anno 2019 niet meer. Deze vakantie verstuur je je vakantiegroet gewoon digitaal.

Tip 01: Smartphone mee

Om een digitale vakantiegroet te kunnen sturen, moet je natuurlijk wel een apparaat meenemen waar je dit mee kunt doen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om dit allemaal vanaf je smartphone te doen, je hoeft dus niet speciaal voor dit doel een tablet of laptop mee te nemen. Je hebt een aantal opties om je digitale groet te versturen. Als eerste kun je een foto bewerken en deze via een app of via e-mail aan je vrienden en familie sturen. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf je vakantieadres een eigen foto als echt kaartje in Nederland te laten printen en te laten bezorgen door PostNL. Een derde optie is om helemaal geen kaartje te sturen naar al je contacten, maar je vrienden en familie via een website of app deel te laten maken van jouw reis.

Tik op een voorbeeldfoto in het sjabloon om die te vervangen door een eigen foto

Tip 02: Online versturen

Je kunt natuurlijk een e-mail met wat foto’s als bijlagen sturen, maar slimmer is om een speciale dienst hiervoor te gebruiken. De mail die de ontvanger krijgt, ziet er dan veel beter uit. Een goede dienst is Canva, als app beschikbaar voor je iPhone of Android-toestel. Je hebt keuze uit heel veel sjablonen, voor een ansichtkaart tik je bovenin op Fotocollage en vervolgens op Fotocollage reizen. De meeste sjablonen zijn gratis, maar sommige kosten credits. Tik op één van de voorbeeldfoto’s in het sjabloon dat je hebt uitgezocht om deze te vervangen door een eigen foto. Doe dit bij de andere foto’s ook. Vervolgens tik je op de tekst om deze te veranderen in je eigen tekst, waarbij je ook het lettertype kunt wijzigen. Als je helemaal klaar bent met je ontwerp tik je rechts bovenin op het groene icoontje. Je ansichtkaart wordt dan opgeslagen, waarbij je kiest hoe je het digitale kaartje wilt delen. Kies bijvoorbeeld voor E-mail of stuur je kaartje direct via WhatsApp, Facebook Messenger of Instagram. Credits koop je door een betaald item te selecteren en dit vervolgens op te slaan. Je krijgt dan een melding dat je dit pas zonder watermerk kunt opslaan als je credits koopt. Kies voor Opladen om te zien hoe duur credits zijn: tien credits kosten 6,49 euro, hier kun je drie tot vier premium-sjablonen voor kopen. Je kunt Canva voor heel veel verschillende dingen gebruiken: je vakantiekaartjes, een verjaardagskaart, je uitnodiging voor een feest en zelfs posters of cv’s.

Tip 02 Met Canva kun je snel een mooie ansichtkaart maken. Je verstuurt je kaart via e-mail of een chat-app naar keuze.
Kaartje2go is een handige dienst waarmee je zelf kaartjes kunt ontwerpen en laten versturen

Tip 03: Kaartje2go

Eén van de handigste diensten om een echte ansichtkaart te versturen, is Kaartje2go, met deze dienst ontwerp je zelf een kaartje of kies je één van de honderden sjablonen. In de meeste gevallen wordt je kaart de volgende dag al bezorgd als je je bestelling vóór acht uur Nederlandse tijd hebt opgegeven. Er is geen app van Kaartje2go, op je smartphone ga je gewoon naar www.kaartje2go.nl. Tik op Maak je kaart en je ziet twee keuzes. Als je op Alle categorieën tikt kun je een sjabloon voor je kaart uitkiezen. Leuk voor een kerstgroet of verjaardagskaart, maar wellicht minder handig voor je ansichtkaart, zul je misschien in eerste instantie denken. Toch is er wel wat voor een sjabloon te zeggen, je kunt namelijk collages van een aantal foto’s maken. Tik op Ansichtkaarten / Vakantiekaarten en kies één van de sjablonen door op Kaart bekijken te tikken. Bij sommige kaarten heb je verschillende opties, de prijs van elke optie wordt in het groen omrande vak meteen weergegeven. Deze prijs is overigens exclusief portokosten. Bij een aantal sjablonen heb je de optie om een enkele of dubbele kaart te sturen. Bij een dubbele kaart kun je je tekst aan de binnenkant van de kaart laten drukken, bij een enkele kaart staat het op de achterkant van je kaart.

0 Reactie(s) op: De beste apps en websites om ansichtkaarten te sturen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.