De beste apps en websites om ansichtkaarten te sturen

Door: richard-veenstra | 24 juli 2019 12:48

veilig online op vakantie
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 04: Kaart bewerken

Om je kaart te personaliseren, tik je op Kaart bewerken. Bij een sjabloon van een ansichtkaart kun je de foto’s op de voorkant als je wilt vervangen door je eigen foto’s. Tik hiervoor op een foto en kies voor Foto uploaden. Je een foto draaien of groter of kleiner maken door erop te tikken en één van de bewerkingsicoontjes te kiezen. Als je toch een andere foto wilt, dan tik je onderin op Vervangen. Voeg een tekst toe aan je kaart door op Tekst te tikken. Elke actie bevestig je door op Klaar! of Toepassen te drukken. Onderin scroll je naar links en rechts om opties voor de opgegeven tekst te selecteren. Zo verander je heel gemakkelijk de kleur, het lettertype of de opmaak van de tekst. Zorg er wel voor dat je tekst nooit buiten de rode stippellijn komt, want dan loop je de kans dat deze wordt afgesneden. Ben je tevreden over een kant van je ansichtkaart, dan tik je bovenin op Klaar!. Om naar de achterkant of binnenkant te navigeren, tik je op de pijl rechts. Ben je helemaal klaar, dan verschijnt er een pop-up met de vraag of je helemaal klaar bent.

Tip 04 Je kunt je eigen foto’s toevoegen en teksten op de ansichtkaart veranderen.
Laat je tekst nooit buiten de rode stippellijn komen, om te voorkomen dat deze wordt afgesneden

Tip 05: Kaart bestellen

Tik op Formaat kiezen om naar het bestelproces te gaan. Kies je gewenste formaat en je ziet dat de prijs meteen wordt weergegeven. Je hebt nu twee opties: met de optie Rechtstreeks naar ontvanger hoef je zelf niks meer te doen. Wil je eventueel geld besparen door kaarten zelf te posten als je thuis bent, dan kies je voor Thuis ontvangen. In de volgende stap voeg je het eerste adres toe - sluit af door op Toevoegen te tikken. Voeg eventueel meer adressen toe via Meer adressen toevoegen. Nu moet je alleen nog de papiersoort kiezen. De dienst vraagt nu of je nog een cadeau wilt toevoegen, wat dus geen verplichting is. Dan kies je een verzenddatum en bekijk je de kaart nog één keer door op Kaart controleren te tikken. Je kunt eventueel het logo van Kaartje2go verwijderen door een vinkje voor Logo verwijderen te zetten, dit kost niks extra. Tik op Naar winkelmandje en kies voor Registreren als je nog geen account hebt. Het voordeel van registreren is dat je eerste kaartje gratis is. Wil je geen account aanmaken, dan kies je gewoon voor Doorgaan zonder inloggen. Kies voor Naar betalen. Zonder account betaal je via iDeal, PayPal of creditcard. Met een account kun je ook via eenmalige machtiging betalen. Als je bestelling boven de 8,90 euro uitkomt, is het ook mogelijk om te betalen via overboeking. Je bestelopdracht wordt dan echter pas verwerkt als het geld op de rekening van Kaartje2go staat.

Hallmark laat je een kaart direct naar de ontvanger sturen of op je eigen adres ontvangen

Tip 06: Alternatieven

Kaartje2go is niet de enige aanbieder van digitale kaartjes. Twee bekende concurrenten zijn Greetz en Hallmark. Bij Greetz kun je een ansichtkaartje sturen als je voor Kaarten / Fotokaarten kiest. Hier vind je niet specifiek sjablonen voor vakantiegroeten, maar die kun je online wel gemakkelijk zelf maken door de sjabloonfoto’s en -teksten te wijzigen. Bij Hallmark heb je de optie om de app Hallmark kaarten te downloaden. Kies Stap overslaan (geen korting) als je de app wilt gebruiken zonder account aan te maken. Onder Momenten kies je de optie Reizen, bovenin selecteer je Groetjes uit. Je vindt nu een heleboel leuke sjablonen voor je digitale vakantiegroet. Tik op een kaart en druk op het vinkje. Hier kies je meteen het formaat, de prijs wordt ernaast weergegeven. Hier zie je ook de korting die je kunt krijgen als je een account aanmaakt. Je kunt dit overigens ook nog doen nadat je je kaartje hebt bewerkt. Voeg een foto toe en tik op Tekst om een tekst aan de kaart toe te voegen. Het valt op dat de app niet altijd helemaal vlekkeloos werkt, soms moet je een actie even herhalen. Bij Hallmark kun je kiezen of het bedrijf de kaart direct moet bezorgen, of dat je deze naar je eigen adres wilt versturen. Je betaalt je Hallmark-kaartje met iDeal, creditcard of achteraf via Klarna.

Tip 06 Greetz werkt vrijwel hetzelfde als Kaartje2go, hier kun je zelf teksten en foto’s wijzigen van algemene sjablonen.
Laat de app je locatie tracken en voeg zelf foto’s en tekstjes toe

Tip 07: Reis laten volgen

Je kunt er ook voor kiezen om je door je familie en vrienden te laten volgen tijdens je reis. Hiervoor is de app Polarsteps erg geschikt, beschikbaar voor Android en iOS. Als je de app je locatie laat tracken, dan hoef je alleen nog maar af en toe foto’s en korte verhaaltjes aan de app toe te voegen, thuisblijvers kunnen zo precies zien wat je allemaal aan het doen bent. Tik op het plusje bovenin om een reis te starten. Tik op Kies een omslagfoto om een leuke omslagfoto aan je reis toe te voegen. Vul de gegevens in en zet de schuif achter Travel Tracker aan. Bij Modus staat standaard Gebalanceerd weergegeven. Dit betekent dat de app om de zoveel tijd even checkt waar je je bevindt zodat het globaal op de hoogte is waar je je bevindt. Je kunt hier ook voor Hoge nauwkeurigheid kiezen, maar dit betekent dat je batterij wel sneller leeg raakt. Kies je voor Ultra light, dan is het batterijverbruik zeer laag, maar de nauwkeurigheid is uiteraard niet zo goed. Belangrijk is dat je onder Wie kan deze reis zien? Even goed nadenkt wat je kiest. Standaard staat hier Mijn volgers, dit betekent echter dat wildvreemde mensen die jou volgen, jouw reis ook kunnen zien. Dit los je op door jouw profiel op privé te zetten. Op deze manier moet je elke volger eerst actief goedkeuren. Dit doe je door rechtsboven op het tandwiel te tikken en onder Account type de optie Privéaccount aan te zetten. Om je reis te delen met mensen die geen lid zijn van Polarsteps, ga je naar je hoofdpagina, tik je op je reis en kies je voor de drie streepjes rechts bovenin. Kies onderin voor de deelknop onder Deel deze trip. Ontvangers krijgen nu een geheime link in de mail, ze kunnen hierop klikken en jouw reis volgen.

Tip 07 Met Polarsteps kun je anderen deel laten uitmaken van jouw reis, je hoeft alleen af en toe wat foto’s en een verhaaltje toe te voegen.

0 Reactie(s) op: De beste apps en websites om ansichtkaarten te sturen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.