De 8 beste apps van juni

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 28 juni 2014 10:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Ook deze maand hoef je niet om apps verlegen te zitten. Wij selecteren de beste acht voor je smartphone of tablet, zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken.

AVG Privacy Fix

Prijs: Gratis

AVG is bekend van antivirussoftware. Nu zijn de antivirus-apps van AVG tamelijk overbodig, maar de Privacy Fix-applicatie is dat juist niet. Met de app (ook voor Android) loop je de belangrijkste privacyinstellingen van Facebook en Google na zodat je goed weet welke gegevens van jou openbaar zijn en welke niet. Erg handig om even na te lopen, want er is altijd meer openbaar dan je zelf verwacht.

Tevens kan de app je automatisch afmelden voor alle grote advertentienetwerken, en wifi-tracking van winkels vermijden door de wifi-verbinding automatisch uit te schakelen wanneer je buiten bereik komt van een bekende wifi-verbinding, zoals die van thuis of van je werk. Om de instellingen van Google en Facebook na te kunnen lopen, moet je echter wel inloggen bij deze internetbedrijven. Je moet dus wel je persoonlijke gegevens toevertrouwen aan AVG om ze onbereikbaar te maken. Ironisch.

RAR for Android

Prijs: Gratis

Het fijne van het Android-besturingssysteem is dat je gewoon je apparaat op je pc aansluit en bestanden via Windows Verkenner van je pc naar je Android kopieert. Nadeel was dat je ingepakte bestanden niet standaard kunt uitpakken. Met RAR for Android gelukkig wel. De app brengt je in een mappenstructuur waarin je je gezipte bestanden selecteert en uitpakt. De app werkt onder meer met zip(x)-, rar-, 7z- en iso-bestanden.

BroApp

Prijs: € 1,49

De BroApp zet zichzelf neer als de ultieme relatie-assistent, zodat je zelf meer tijd overhoudt om te hangen met vrienden (Bros). Geef aan wie je vriendin is, welke wifi-netwerken je op het werk, thuis en bij je vriendin hebt, en wat voor berichten je je vriendin wilt sturen en voilà. De app stuurt je vriendin lieve sms'jes wanneer je bijvoorbeeld op het werk aankomt. Maar zal juist geen bericht verzenden wanneer je bij je vriendin op bezoek bent. Dat zou uiterst ongemakkelijke situaties opleveren.

Fairshare

Prijs: Gratis

Woon je in een gedeeld huishouden, dan kan het soms best lastig zijn de gezamenlijke kosten op orde te houden en huishoudtaken eerlijk te verdelen. Met Fairshare voer je eenvoudig in welke klusjes gedaan moeten worden, welke boodschappen er nodig zijn etc. Degene die een taak uitvoert, krijgt bovendien punten (wat je vervolgens doet met je punten moet het huishouden gezamenlijk uit zien te komen). Ook krijg je overzichtelijk te zien wie hoeveel kosten heeft gemaakt en is er een soort digitaal prikbord voor onderlinge berichten.

2 Reactie(s) op: De 8 beste apps van juni

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 juni 2014 11:14 Anoniem
  Geen windowsphone 8?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 juni 2014 18:15 Anoniem
  Lijkt meer op de beste troep, een giller dus
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.