De beste apps voor de Olympische Spelen: Medal Alert

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 februari 2014 10:51

Apps & Software

Alle apps (met uitzondering van het spel) die we in deze rubriek hebben besproken, hebben één ding gemeen: ze barsten van de informatie en dat is soms flink zoeken. Medal Alert is een app die geschikt is voor mensen die een iets efficiëntere informatievoorziening zoeken.

Score
80
  • Pluspunten
  • Notificaties
  • Landen/sporten kiezen
  • Overzichtelijk
  • Minpunten
  • Notificaties standaard aan

None

Medal Alert

Prijs

Gratis

Taal

Engels

Grootte

29,6 MB

Download

iOS en Android

Eenvoudig

Medal Alert is de officiële app van het Internationaal Olympisch Comité en dan zou je dus eigenlijk een app verwachten die, net als de voorgaande apps, vol zit met informatie over atleten en onderdelen. Dat is niet het geval.

Medal Alert is namelijk gemaakt voor de mensen die wel geïnteresseerd zijn in de Olympische Spelen en de prestaties, maar niet in alle poehoa daaromheen. Zo kun je bij de instellingen direct aangeven welke sport je interessant vindt, zodat je niet wordt 'lastiggevallen' met notificaties over, bijvoorbeeld bobsleeën, terwijl je alleen maar wilt weten wanneer het schaatsen is, en hoe ons land het heeft gedaan op dat onderdeel.

Op basis van je locatie stelt de app direct het juiste land in, zodat je ook direct weet wat de onderdelen zijn waar Nederland aan meedoet.

Zelf kunnen bepalen van welke landen je informatie wilt, is natuurlijk wel zo prettig.

Wat een tikje brutaal is, is dat de app standaard alle onderdelen die je weergeeft, voorziet van een melding. Oftewel, zodra je de app installeert, krijg je van alle onderdelen een notificatie en dat is wat enthousiast. Een handige service is op zich ook dat de app aangeeft door welke zender de evenementen worden uitgezonden. Dat is in ons land niet echt nuttig omdat hier alles door de NOS wordt uitgezonden, maar daar kunnen de makers van de app natuurlijk niets aan doen.

Wat vooral prettig is aan deze app, is dat alle randinformatie is weggelaten en dat men zich heeft beperkt tot de informatie waar de gelegenheidssupporter echt iets aan heeft: waar is het feestje, hoe laat, en wie heeft er gewonnen? Zo ben je voor, tijdens en na het onderdeel direct op de hoogte, zonder dat je per definitie hoeft te kijken.

Het is wel wat brutaal dat alle notificaties standaard zijn ingeschakeld.

0 Reactie(s) op: De beste apps voor de Olympische Spelen: Medal Alert

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.