De beste apps voor de Olympische Spelen: Sochi 2014 Guide

© PXimport

De beste apps voor de Olympische Spelen: Sochi 2014 Guide

Geplaatst: 12 februari 2014 - 08:28

Aangepast: 24 november 2022 - 10:35

Martin Gijzemijter

Gisteren bespraken we de app Team NL, de ideale app voor iedereen die alles wil weten over het Nederlandse team tijdens de Olympische Spelen in Sochi. Maar wat als je informatiebehoefte wat breder is? Dan zoek je natuurlijk je heil in de officiële Sochi 2014 app.

Schat aan informatie

Het voordeel van zo'n officiële app is, net als bij de officiële app voor het Nederlandse team, dat de makers toegang hebben tot alle relevante informatie. Dat is absoluut te merken wanneer je Sochi 2014 Guide opent, want de app zit werkelijk tjokvol met informatie over de Spelen, maar ook over alle zaken daaromheen. Zo kun je bijvoorbeeld de route volgen die de olympische fakkel heeft afgelegd, inclusief informatie daarover, foto's en video's, maar ook informatie opvragen over de plaatsen waar de spelen zich afspelen, waar je kaartjes kunt kopen om de onderdelen bij te wonen, omgevingsinformatie over Sochi, enzovoort.

 

© PXimport

De app zit werkelijk tjokvol met alles dat je ooit had willen weten over de spelen in Sochi

Maar de Spelen dan?

Door de hoeveelheid randinformatie, lijkt deze app in bepaalde opzichten meer op een VVV-app dan op een app die ons informatie geeft over de sport. We hadden namelijk graag wat meer informatie gekregen over alle atleten, over onderdelen (de geschiedenis daarvan), een duidelijke medaillespiegel enzovoort.

Deze app slecht noemen, zou absoluut niet eerlijk zijn. Want ondanks dat het een jungle aan informatie is, en er meer informatie is over het gebeuren rond de spelen dan over de spelen zelf, ziet de app er fantastisch uit en zul je jezelf erop betrappen dat je toch alle opties even aanklikt om wat omliggende informatie tot je te nemen. Oftewel, de ideale app om in de stemming te komen, voor wie dat nog niet is.

Uiteraard bevat de app ook gewoon een schema met onderdelen, inclusief de mogelijkheid om deze in te laten plannen in je agenda, zodat je automatisch een melding krijgt wanneer er iets begint. En belangrijker nog, je kunt je activiteiten daar dus mooi omheen plannen.

 

© PXimport

Handig dat je alle onderdelen kunt toevoegen aan je agenda.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Uitgebreid

Onderdelen in agenda

Delen met social media

Minpunten

Niet in het Nederlands

Jungle aan informatie

Conclusie

Sochi 2014 Guide ---------------- **Prijs** Gratis **OS** iOS, Android, Windows Phone **Taal** Nederlands **Grootte** 20,2 MB **Download** [iOS](https://itunes.apple.com/nl/app/sochi-2014-guide/id720196008?mt=8), [Android](https://play.google.com/store/search?q=sochi%202014%20guide), [Windows Phone](http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/sochi-2014-guide/2a24acc9-8b59-42b7-9790-e998d60b0905)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten