De beste apps voor de Olympische Spelen: Sochi 2014 Guide

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 12 februari 2014 10:28

Apps & Software

Gisteren bespraken we de app Team NL, de ideale app voor iedereen die alles wil weten over het Nederlandse team tijdens de Olympische Spelen in Sochi. Maar wat als je informatiebehoefte wat breder is? Dan zoek je natuurlijk je heil in de officiële Sochi 2014 app.

Score
70
 • Pluspunten
 • Delen met social media
 • Onderdelen in agenda
 • Uitgebreid
 • Minpunten
 • Jungle aan informatie
 • Niet in het Nederlands

None

Sochi 2014 Guide

Prijs

Gratis

OS

iOS, Android, Windows Phone

Taal

Nederlands

Grootte

20,2 MB

Download

iOS, Android, Windows Phone

Schat aan informatie

Het voordeel van zo'n officiële app is, net als bij de officiële app voor het Nederlandse team, dat de makers toegang hebben tot alle relevante informatie. Dat is absoluut te merken wanneer je Sochi 2014 Guide opent, want de app zit werkelijk tjokvol met informatie over de Spelen, maar ook over alle zaken daaromheen. Zo kun je bijvoorbeeld de route volgen die de olympische fakkel heeft afgelegd, inclusief informatie daarover, foto's en video's, maar ook informatie opvragen over de plaatsen waar de spelen zich afspelen, waar je kaartjes kunt kopen om de onderdelen bij te wonen, omgevingsinformatie over Sochi, enzovoort.

De app zit werkelijk tjokvol met alles dat je ooit had willen weten over de spelen in Sochi

Maar de Spelen dan?

Door de hoeveelheid randinformatie, lijkt deze app in bepaalde opzichten meer op een VVV-app dan op een app die ons informatie geeft over de sport. We hadden namelijk graag wat meer informatie gekregen over alle atleten, over onderdelen (de geschiedenis daarvan), een duidelijke medaillespiegel enzovoort.

Deze app slecht noemen, zou absoluut niet eerlijk zijn. Want ondanks dat het een jungle aan informatie is, en er meer informatie is over het gebeuren rond de spelen dan over de spelen zelf, ziet de app er fantastisch uit en zul je jezelf erop betrappen dat je toch alle opties even aanklikt om wat omliggende informatie tot je te nemen. Oftewel, de ideale app om in de stemming te komen, voor wie dat nog niet is.

Uiteraard bevat de app ook gewoon een schema met onderdelen, inclusief de mogelijkheid om deze in te laten plannen in je agenda, zodat je automatisch een melding krijgt wanneer er iets begint. En belangrijker nog, je kunt je activiteiten daar dus mooi omheen plannen.

Handig dat je alle onderdelen kunt toevoegen aan je agenda.

1 Reactie(s) op: De beste apps voor de Olympische Spelen: Sochi 2014 Guide

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 februari 2014 12:35 Oscar
  Ik denk zelf dat die applicatie meer voor de Sochi bezoeker/toerist is gemaakt, dat verklaard misschien het hoge toeristische VVV gehalte in die app. Als je zelf zo ver van het Olympische gebeuren bent, heb je natuurlijk niet zo veel aan al die toeristische informatie.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.