De beste apps voor de Olympische Spelen: Visa 360 Cam

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 19 februari 2014 11:25

Apps & Software

De apps die we afgelopen week hebben besproken in deze rubriek, draaien vooral om statistieken. Maar laten we niet vergeten dat sport ook prachtig is om naar te kijken. Precies om die reden is Visa 360 Cam in het leven geroepen.

None

Visa 360 Cam

Prijs

Gratis

Taal

Engels

Grootte

466 MB

Downloaden

iOS en Android

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Prachtige beelden
  • Zelf de regie
  • Unieke sportervaring
  • Minpunten
  • Camera naar achteren[/plusmin]
  • Geen afstandsschaatsen

Deze app draait puur om het visuele aspect van de olympische sporten. Want heb jij je nooit eens afgevraagd hoe het eruit ziet om van grote hoogte van de skischans af te razen? Of hoe het moet voelen om een salto te maken in de lucht? De wind in je haren moet je er zelf even bij bedenken, maar voor de rest laat deze app het je zien.

Met verschillende camerastandpunten, waaronder een 360-weergave waarmee je je smartphone kunt bewegen om rond te kijken, zie je precies wat de olympische atleten ook zien. Dit bij onderdelen als schansspringen, kunstschaatsen, Freestyle Ski Halfpipe, enzovoort. Dat is precies zo fantastisch als het klinkt, omdat je de olympische sporten ziet zoals je ze nooit eerder zag.

360 graden om je heen kunnen kijken is écht heel gaaf.

Het zou natuurlijk geweldig zijn om de race van Sven Kramer te kunnen zien vanuit zijn oogpunt, maar dat is om logische redenen niet mogelijk. In plaats daarvan zijn alle onderdelen van te voren opgenomen (soms zelfs op een grashelling in plaats van sneeuw), maar dat mag de pret niet drukken.

Wel is het jammer dat het langebaanschaatsen geen onderdeel is van de app, want die snelheid zouden we graag eens met eigen ogen hebben aanschouwd. Ook is het een tikje vervelend dat je standaard achteruit kijkt in de 360-weergave, waardoor je je om moet draaien om, bijvoorbeeld op de helling, naar beneden te kijken. Storend omdat we dit natuurlijk wel vanuit onze luie stoel willen kunnen doen.

Wel jammer dat je standaard naar achteren kijkt.

Hoe dan ook is Visa 360 Cam een feestje om naar te kijken. Prachtige beelden en heel even het gevoel dat je zelf ook daadwerkelijk wat heldhaftigs beleefd hebt.

0 Reactie(s) op: De beste apps voor de Olympische Spelen: Visa 360 Cam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.