De beste apps voor een zwoele zomeravond

Door: richard-veenstra | 13 juli 2018 14:32

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Cocktails en barbeque

Ben je op zoek naar het beste biertje in de stad of wil je weten hoe je de perfecte cocktail maakt voor je zomerparty? Kijk dan eens naar deze selectie van twintig apps. Bij een geslaagde zomeravond hoort natuurlijk ook de barbecue. Op de tweede pagina vind je apps waar je honger van krijgt!

1 Untappd (iOS + Android)

Prijs: Gratis

Untappd is de onbetwiste nummer één voor bierliefhebbers. Je ontdekt waar de beste lokale brouwerijen zijn en of er leuke bier-gerelateerde evenementen in de buurt worden georganiseerd. Je ziet welke bieren een bepaalde kroeg op de tap heeft en uiteraard kun je cafés en verschillende biersoorten een waardering geven. Wil je weten wanneer je Untappd-vrienden inchecken in een bar? Zorg dan dat je notificaties aanzet voor de app. O, en je kunt ook tracken welke biertjes je hebt gedronken, maar of je dat de volgende dag wilt weten …?

2 Biernet (iOS + Android)

Prijs: Gratis

Met Biernet heb je een overzicht van alle aanbiedingen in supermarkten en slijterijen. Heb je geen zin om zelf naar de supermarkt te rijden, dan kun je ook een passende bierkoerier zoeken vanuit de app. Als bonus heeft Biernet ook informatie over verschillende merken bier en kun je informatie lezen over de verschillende brouwerijen. De bieragenda laat zien of er bier-gerelateerde evenementen in jouw omgeving zijn en in het biernieuws lees je het laatste nieuws over bier. Al dorst gekregen?

3 Wort Homebrew Calculator (Android)

Prijs: Gratis

Als je zelf bier wilt gaan maken, dan is deze Android-app erg geschikt. De app leidt je door alle mogelijke obstakels tijdens het maken van je eerste bier. Je kunt je eigen recepten opslaan en leest veel informatie over bijvoorbeeld SRM-codes en IBU-waardes. Vanuit de app bereken je hoeveel je van alle ingrediënten nodig hebt en je kunt verschillende ‘style guides’ erbij pakken als je wilt weten hoe je bijvoorbeeld precies een American Pale Ale wilt maken.

Wort Homebrew Calculator helpt je om zelf je eerste bier te maken.

4 De BierApp (iOS + Android)

Prijs: Gratis

De BierApp is een leuke app die speciaal voor de Nederlandse markt is gemaakt. Op basis van je locatie laat de app je zien welke cafés en kroegen in de buurt zijn te vinden. Je kunt meteen zien welke biersoorten het café in de collectie heeft. Heb je een echt lekker biertje gedronken, dan voeg je het toe aan je collectie. Met de BierApp kun je vervolgens kijken welke biersoorten qua smaak overeen komen met jouw opgeslagen of geselecteerde biertjes.

5 BJCP Styles (iOS)

Prijs: Gratis

Deze app is al een tijdje niet meer bijgewerkt, maar staat nog steeds boordevol handige informatie. BJCP staat voor Beer Judge Certification Program en is een soort naslagwerk voor als je indruk wilt maken op je vrienden wanneer je een speciale IPA of Weizen drinkt. Wist je dat een Scottish Heavy koperkleurig tot donkerbruin moet zijn en af en toe smaakt naar biscuitjes of geroosterde broodkruimels? In de app staat enorm veel informatie over alle mogelijke biersoorten die je kunt drinken.

6 Delectable (iOS)

Lees wat andere vinden van de wijn die je hebt gescand.

Prijs: Gratis

Delectable is soort Instagram voor wijn. Je kunt labels van wijnflessen scannen en zien wat anderen hebben gezegd over de wijn. Als je een label hebt gescand, kun je het op je favorieten-lijst zetten, zien wat het officiële oordeel van wijnsite Vinous is of oordelen van andere professionals bekijken. Uiteraard kun je zoeken op wijn- en druivensoorten, en kun je ontdekken welke wijnen op het moment populair zijn. Deze app is onmisbaar voor de echte wijnliefhebber.

7 Vivino (iOS + Android)

Prijs: Gratis

Vivino is een directe concurrent van Delectable, kan ook labels inscannen en meer informatie prijsgeven over de wijnfles die je in je handen hebt. Leuk is dat je bij elke wijn kunt zien welk soort eten er goed bij zou passen. En als je paar wijnen hebt ingescand, zal de app je suggesties doen voor wijnen die je wellicht bevallen. Vivino is erg handig om nieuwe wijnen te ontdekken en je gedronken wijnen in op te slaan.

8 Winestein (iOS + Android)

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Weet je niet welke wijn het beste past bij het eten? Installeer dan de app Winestein. Zoek een bepaald gerecht of ingrediënt en de app geeft aan wat het DNA van het gerecht is. Je kunt bepaalde ingrediënten van jouw recept toevoegen zodat het DNA wordt aangepast. Ben je klaar met toevoegen, dan kan de app je een wijnadvies geven. Je leest details over de wijn, onderaan zie je het DNA van de wijn en weet je dus bij welke soort gerechten de wijn ook goed past.

9 Tipple – Wine Tasting (iOS)

Prijs: Gratis

Altijd al sommelier willen worden? Met deze app leer je hoe je een wijn hoort te beoordelen en waar je op moet letten. Als je een wijntje voor je hebt staan, open je de app en maak je een foto van je ‘tipple’, oftewel je glas wijn. Bepaal daarna de kleur en ruik aan de wijn. De app geeft je tips hoe je het beste een wijn kunt ruiken. Als derde stap proef je de zuurtegraad van de wijn en als laatste geef je informatie over de wijn op. Je kunt op deze manier een handige database van je gedronken wijnen aanleggen, inclusief foto’s. Let op: er zijn twee apps die Tipple heten in de Apple App Store, de juiste is de app met de toevoeging Wine Tasting.

De app leert je hoe je bepaalde geuren moet ruiken in een wijn.

10 Hello Vino (iOS + Android)

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Heb je leuke gerechten bij elkaar gezocht voor een perfecte avond, dan wil je natuurlijk ook de juiste wijnen bij het eten zoeken. Met Hello Vino is dit erg makkelijk. De app kan echter veel meer dan alleen wijnen bij je maaltijd vinden. Je kunt je voorkeuren aangeven en Hello Vino stelt een lijst samen van wijnen die in jouw buurt verkrijgbaar zijn. De app is primair op de Verenigde Staten geconcentreerd, maar je vindt alsnog veel informatie in Hello Vino.

1 Reactie(s) op: De beste apps voor een zwoele zomeravond

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 juli 2018 12:55 Kasander1
    Het lijkt er sterk op dat de schrijver van dit artikel een, om het netjes te zeggen, bierliefhebber is! Ik denk bij zwoele zomeravonden aan HEEL andere (nette!) zaken.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.