De beste boodschappenlijstjes-apps

Door: Laura Kempenaar | 16 juli 2019 06:34

Review

Een briefje dat je uit je zak waait in de wind, een partner die nog even een appje stuurt dat de bouillonblokjes op zijn: het is altijd beter om je boodschappenlijstje in je telefoon te zetten, zodat je én op tijd leest wat je gezinsleden nog aan verzoekjes hebben en zodat je gemakkelijk overzichtelijk hebt wat je nodig hebt. Deze apps helpen je daar goed bij.

Supermarkt-apps

Er zijn ook een heleboel supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi die apps bieden om boodschappenlijstjes in te maken (of de boodschappen in één keer te bestellen). Het voordeel daarvan is dat je ook een plaatje hebt van wat je nodig hebt en dat sommige supermarkten aanbieden om in een keer de ingrediënten van een bepaald recept op je boodschappenlijst te zetten. En, niet geheel onbelangrijk, supermarkt-apps zijn de enige apps (en ook lang niet alle supermarkten bieden het aan) waarin je de boodschappenlijst specifiek kunt laten sorteren op de looproute in de winkel. Daardoor hoef je eenmaal bij de diepvries niet helemaal terug te lopen naar de groenten omdat komkommer toevallig later aan de lijst is toegevoegd. 

Sjoprz

Hoef je niet per se snel klaar te zijn, maar gaat het je vooral om het vinden van koopjes, dan is een app als Sjoprz (Android of iOS) een goede tip. Hierin kies je specifiek de winkels waar jij altijd komt, maak je een boodschappenlijstje en kun je per artikel zien wat dit kost bij andere winkels. Zo zie je dat je elders flink kan besparen en kun je zelf bepalen of je dat het omfietsen waard vindt. En je kunt meteen je een nee-nee-sticker aanvragen bij de gemeente, want deze app houdt alle aanbiedingen uit de foldertjes voor je bij. 

Sjoprz

Algemene lijstjes-apps

Je kunt ook algemenere lijstjes-apps inzetten om boodschappenlijstjes te maken. Het voordeel daarvan is dat je met meerdere mensen in hetzelfde lijstje kunt werken, wat zeker als je een groot feest organiseert met een groep erg handig kan zijn. Je kunt hierbij denken aan apps als Wunderlist, Trello, Evernote en Todoist. Als je een van deze apps nog niet gebruikt, dan is het sowieso de moeite waard om er een uit te proberen. Je kunt hier niet alleen simpele boodschappenlijstjes in maken, maar ook to-do-lijstjes, favorietenlijsten en meer. In alle apps zijn dingen archiveerbaar of wegstreepbaar, waardoor je goed kunt bijhouden waar je bent gebleven. 

Trello

Out of Milk

De app Out of Milk (vertaald: de melk is op), geeft je de mogelijkheid om zowel boodschappenlijstjes te maken als inventarisatielijsten van je voorraad. Je geeft aan of je voorraad veel is of weinig, dus je hoeft niet specifiek met aantallen te werken. Dat kan overigens wel, mocht je dat prettig vinden. Je kunt ook de prijs erbij zetten, zodat je heel specifiek weet wat je aan kosten kunt verwachten als dat artikel op is. Het is een heel simpele app, maar daarmee ook wel erg makkelijk in gebruik. Je hoeft er in ieder geval geen hele studie van te maken om te begrijpen hoe je Out of Milk gebruikt.

Out of Milk

Uiteindelijk is het heel persoonlijk welke boodschappen-app je het beste kan helpen. Heb je een gezin, let je op de aanbiedingen of wil je vooral het meest efficiënt door de supermarkt heen? Wat je ook kiest: let op dat je niet in alle supermarkten even goede wi-fi hebt, dus maak voor de zekerheid altijd een screenshot van je lijstje op je telefoon, mocht je je verbinding verliezen. Je kunt dan weliswaar niet afvinken wat je al hebt, je hebt wat je nodig hebt in ieder geval ook zonder verbinding op je vizier. En in je mandje.

2 Reactie(s) op: De beste boodschappenlijstjes-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 juli 2019 17:47 henkzelf
  Jullie vergeten de meest handige: Keep (van Google)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 juli 2019 09:24 wimkoevoet
  Gewoon een briefje iis nog altijd het handigste.
  Geen draaiend scherm of dat je gsm na 10 seconden op zwart gaat,na per ongeluk op een ander scherm gaat, niet op volgorde waar je op een briefje rekening mee houd.
  Nee soms is simpel toch het best,zeker als je zoals bij AH de boodschappen moet scannen,dan heb je driebhanden nodig 😉
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.