De beste cloudservices die je nog niet kent

Door: | 31 augustus 2014 10:08

Apps & Software

Sinds de ontwikkeling van de cloud zijn er steeds meer spelers op het veld te vinden. Google, Apple en Microsoft profiteerden snel, maar veel kleinere partijen hebben ook een dienst opgezet. Wij zetten de beste services voor je op een rij die wat minder bekend zijn, maar zeker niet minder goed.

MediaFire

MediaFire is een cloudservice die via het web en pc beschikbaar is, maar ook een mobiele app heeft voor Android-smartphones en iPhones. Zonder ervoor te hoeven betalen, krijg je tot 50 gigabyte opslagcapaciteit. Waar je het programma ook op gebruikt, je kunt bestanden direct delen via allerlei andere media als Google+, Facebook en Twitter. MediaFire is ook een handig medium als je moet samenwerken. Je kunt bepalen wie toegang heeft tot het account, wat diens mogelijkheden zijn en of je wilt dat de ander aanpassingen in documenten kan maken.

Copy.com

Bij Copy krijg je 15 GB opslagcapaciteit. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jezelf registreren. Er wordt een aparte map op je computer gemaakt, waarin je bestanden kunt opslaan. Elk ander apparaat waar je het programma op hebt gedownload, biedt toegang tot die opgeslagen bestanden. Je kunt hier ook bij door naar copy.com te gaan. De service is bruikbaar op elk apparaat en bestanden kunnen gedeeld worden met anderen.

Bij Copy krijg je direct 15 GB opslagruimte voor eigen gebruik.

MEGA

MEGA is een cloudservice die verreweg de meeste gratis opslagruimte biedt van alle clouddiensten. Zo heb je gratis toegang tot 50 GB opslagcapaciteit. Dit komt helaas wel met een kanttekening, want de service is niet zo betrouwbaar als andere diensten. Bestanden kunnen niet altijd direct vanaf je app worden geopend en het downloaden van bestanden levert regelmatig problemen op. De applicatie uit de Google Play Store is dan wellicht minder betrouwbaar, als je veel te maken hebt met gigantische bestanden dan is MEGA het proberen waard.

Box.net

Box is een zeer handige cloudservice om te gebruiken als je met anderen samenwerkt. De gratis service biedt je een opslagcapaciteit tot 10 gigabyte en je kunt zonder problemen bestanden op verschillende apparaten synchroniseren. Als je echter voor een betaald pakket gaat, dan krijg je meer capaciteit en erg handige extra mogelijkheden. Je kunt als administrator collega's toevoegen, bestanden delen en via de cloud updaten. Daarnaast kan je erbinnen uitstekend samenwerken aan bestanden met anderen. Box is dus vooral een ideaal instrument als je in projecten werkt, veel met anderen moet delen en continu updates moet doorvoeren. Van de service is ook een app beschikbaar voor onder meer iOS en Android.

Box.net is ideaal voor projecten en samenwerkingsopdrachten.