De beste gratis alternatieven voor Acrobat Reader

Door: Justin Doornekamp | 22 maart 2022 09:04

Review

Tegenwoordig heb je geen speciale app meer nodig om pdf-bestanden te openen. Vrijwel iedere webbrowser ondersteunt dit. Wil je aanpassingen doen, dan kan dit met Acrobat Reader. De mogelijkheden zijn echter vrij beperkt in de gratis versie. Wil je niet betalen voor de Pro-variant, dan vind je hier enkele gratis alternatieven voor Acrobat Reader.

Allereerst zijn er veel extensies voor je browser waarmee je pdf-bestanden kunt bewerken. Veel van die webtools zijn echter niet altijd even betrouwbaar en werken soms niet naar behoren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zorgen met betrekking tot je privacy

Een Office-alternatief zoeken, bijvoorbeeld LibreOffice of OpenOffice, is een andere optie. Met deze kantoorsuites kun je ook pdf-bestanden bewerken, maar daar zijn ze uiteraard niet primair voor ontworpen. Als gevolg mis je mogelijk alsnog wat functies. Of je vindt deze suites juist te complex voor de simpele bewerkingen die je wilt doen.

Ben je niet op zoek naar een webtool of een Office-alternatief, dan zijn er nog veel andere programma’s die specifiek zijn gemaakt om pdf’s te bewerken. En het mooiste is: je kunt ze gratis gebruiken. 

Bullzip PDF Studio   

Wil je enkele simpele bewerkingen doen, bijvoorbeeld pagina’s roteren, invoegen of verwijderen uit een pdf-document, dan is Bullzip een goede keuze. Vrijwel alle beschikbare opties vind je in de taakbalk van de app, dus je kunt direct aan de slag. Met de Split & Merge-functie kun je documenten opsplitsen en samenvoegen met een paar klikken op de muis, terwijl je ook gemakkelijk pagina’s kunt verslepen als je de volgorde van je document wil veranderen. 

Scribus  

Bullzip gaat ervanuit dat je al een bestaand pdf-document hebt. Wil je echt een nieuw pdf-bestand aanmaken, dan is Scribus een betere optie. Hiermee kun je teksten en afbeeldingen aan je document toevoegen via kolommen, die je naar wens over de gehele pagina kunt verdelen en verschuiven. Met deze tool kun je pagina’s mooi vormgeven, wat ideaal is als je bijvoorbeeld een brochure of poster wilt maken.  Lees hier meer over werken met Scribus.

Sejda

Wil je zowel in de cloud als offline aan (bestaande) pdf-bestanden werken, dan is Sejda een goed programma. Met de gratis versie van de tool kun je simpele tekstbewerkingen doen. Tik een zin in het document aan en je kunt direct tekst toevoegen in hetzelfde lettertype. Sejda herkent dus moeiteloos het gekozen lettertype van je pdf. 

Afbeeldingen toevoegen of verwijderen is eveneens in een handomdraai gedaan. Verder kun je je documenten beveiligen met wachtwoorden of een watermerk. Met de gratis versie van het programma kun je dagelijks drie grote bewerkingen doen aan documenten van maximaal 200 pagina’s of 50 MB. 

0 Reactie(s) op: De beste gratis alternatieven voor Acrobat Reader

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.