De beste huishoud-apps voor je smartphone

Door: richard-veenstra | 29 juni 2018 09:13

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Bewust en gezond eten
  3. Pagina 3: Huishoudelijke taken
  4. Pagina 4: Efficiëntie en organisatie

11 AfvalWijzer

Wil je weten wanneer de GFT-bakken worden geleegd of wanneer het papier aan de straat gezet kan worden? Dan moet je de AfvalWijzer-app installeren. Geef je adres op en je ziet wanneer het volgende ophaalmoment is. Als je wilt, stel je een herinnering in of zoek je naar specifieke ophaaldata. Je kunt ook zien waar je in jouw gemeente bijvoorbeeld het best oude batterijen inlevert. De app is alleen voor Android beschikbaar, maar iPhone-gebruikers kunnen ook gewoon de site www.mijnafvalwijzer.nl gebruiken.

12 Tody

Tody is een erg uitgebreide app voor het bijhouden van je huishoudelijke taken.

Tja, het huis schoonmaken. Niet echt de favoriete hobby van de gemiddelde mens. Toch moet het gebeuren. Met de app Tody heb je een overzicht van alle huishoudelijke taken die moeten gebeuren. Je ziet in één oogopslag hoelang geleden je eigenlijk je lakens had moeten verschonen of de administratie had moeten doen. De app heeft heel veel mogelijkheden, je kunt familieleden of andere personen in je huishouden taken geven en inzien hoeveel tijd je aan bepaalde activiteiten hebt besteed. En het mooiste, het werkt écht! Na een paar dagen wil je niet meer zonder Tody. Het enige nadeel: 7,99 is wel heel erg prijzig voor de app, twee of drie euro zou beter zijn geweest.

13 Charly Cares: Oppas App

Als je eens een keer geen oppas kunt vinden, zou je dit via de app Charly Cares kunnen regelen. Uiteraard is het enorm belangrijk dat je een betrouwbare oppas inhuurt, vandaar dat alle oppassers in de database persoonlijk gescreend zijn door het bedrijf. Je kunt dezelfde oppas gemakkelijk nog een keer boeken en vanzelfsprekend zijn recensies in de app erg belangrijk. Vanuit de app chat je met de oppasser en lees je of de oppasser bijvoorbeeld recentelijk een EHBO-cursus heeft gedaan. Een Premium-abonnement van 25 euro is mogelijk, je hoeft dan niet meer per dienst te betalen. Vooralsnog is de dienst alleen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Utrecht te gebruiken.

Charly Cares heeft zelfs een Premium-abonnement voor 25 euro per maand.

14 OmaWeetRaad

Een vlek van rode wijn in je witte overhemd of bloemen in je tuin die maar steeds doodgaan? Tijd om OmaWeetRaad te raadplegen. De app staat boordevol oplossingen, tik op een categorie en vind een oplossing door één van de thema’s te kiezen. Je ziet geselecteerde toptips en daaronder tips van gebruikers die ze via de website of app hebben gegeven. Het is niet gezegd dat de gegeven oplossingen helpen, maar als de tip door veel gebruikers als waardevol is gemarkeerd, dan zie je tip automatisch bovenaan verschijnen.

15 ANWB Onderweg

Bij het huishouden hoort ook autorijden en met de app van de ANWB heb je allerlei informatie bij de hand. Zie bij welk tankstation in de buurt je het beste kunt tanken, of je gebruikt de app om bij sommige parkeergarages automatisch te betalen. Je kunt ook de status van je accu inzien als je de dongel ANWB Connected gebruikt in je auto. De app kan in samenspraak met de dongel ook tips geven om geld te besparen tijden het rijden en houdt gemaakte ritten voor je bij. Dat laatste is handig als je zzp’er bent.

0 Reactie(s) op: De beste huishoud-apps voor je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.