De beste huishoud-apps voor je smartphone

Door: richard-veenstra | 29 juni 2018 09:13

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Bewust en gezond eten
  3. Pagina 3: Huishoudelijke taken
  4. Pagina 4: Efficiëntie en organisatie

16 Cozi

Cozi is een app die elke strak geregisseerde familie moet hebben. Na installatie moet je een account aanmaken met een wachtwoord dat door elk familielid wordt gebruikt. In de app vind je een gezamenlijke agenda, maar vooral de optie Lists is handig. Hier houd je een gemeenschappelijke taken- of boodschappenlijst bij. Je familieleden zien meteen wanneer er een nieuwe taak aan een gedeelde lijst wordt toegevoegd en iedereen kan een bepaalde taak afvinken. Je kunt agenda’s van Apple, Google of Microsoft ook in de app integreren. 

Cozi is een handige app om huishoudstaken te verdelen.

17 HomeBudget Lite (w/Sync)

Om de gemeenschappelijke uitgaven te reguleren, kun je een app als HomeBudget installeren. De app is geheel in het Engels, maar de werking is simpel. Onder Bills geef je al je terugkerende betalingen aan, vanuit de app geef je aan of ze al betaald zijn. Alle gegevens worden op je smartphone opgeslagen, tenzij je de app wilt synchroniseren met familieleden. Je ziet een goed overzicht van al je inkomsten en uitgaven en weet precies of er nog rekeningen betaald moeten worden deze maand. Met de lightversie kun je maximaal 20 uitgaven en 10 inkomsten opgeven, met de volledige versie van 4,49 euro heb je deze beperking natuurlijk niet.

18 Remember The Milk

De naam doet vermoeden dat het om een boodschappenlijstjes-app gaat, maar Remember The Milk is veel meer dan dat. Je kunt feestjes organiseren met je familieleden, bijhouden welke klusjes er nog in huis moeten worden gedaan en aangeven wie van de familie je graag wilt betrekken bij een huishoudelijke activiteit. De app is voor zowel iOS als Android beschikbaar. Het leuke is dat je zelfs taken kunt aanmaken via gesproken berichten.

19 Family Locator & Safety

Altijd weten waar je kinderen zich bevinden? Installeer dan de app Family Locator.

Als je kinderen hebt, wil je het liefste bijhouden waar ze zich bevinden. Met de app Locator & Safety Family GPS (ook voor iOS) kun je in één oogopslag zien of je zoon of dochter op school is aangekomen en of je partner al weg is van zijn of haar werk. Je kunt aangeven wat de locatie van een school is en krijgt eventueel een notificatie als één van je kinderen er aankomt. Je kunt verschillende groepen aanmaken en zo dus ook zien waar je vrienden zich bevinden.

20 Datumprikker

Moeite om afspraken met je gezin, vrienden of familie te plannen? Installeer dan de app Datumprikker. Kies wat voor evenement of afspraak je wilt creëren en geef aan of je één datum wilt vaststellen of dat je wilt dat genodigden uit meerdere data kunnen kiezen. Selecteer wie je voor het evenement wilt uitnodigen, de persoon kan gewoon via de koppeling in de mail zijn of haar voorkeuren aangeven. Zodra iedere genodigde heeft aangegeven wanneer de afspraak het best uitkomt, kun jij als organisator de datum inroosteren. De genodigden krijgen hiervan een e-mail.

0 Reactie(s) op: De beste huishoud-apps voor je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.