De beste meditatie-apps voor thuis

Door: Justin Doornekamp | 07 april 2020 17:13

headspace
Review

Nu iedereen aan huis gekluisterd is vanwege het coronavirus, kunnen de gemoederen flink oplopen. Wellicht rennen je kinderen continu schreeuwend door het huis of vind je het lastig om de balans tussen privé en werk terug te vinden, nu je vanuit huis werkt. Wat de reden ook is: zorg dat je in deze crisistijd ook je rust pakt. En hoe kan dat beter dan via een meditatie-app? Wij sommen de beste medtatie-apps voor je op.

1. Headspace

Headspace is één van de meest populaire meditatie-apps en dat is niet voor niks. De app gaat al jaren mee en in die periode is het aantal oefeningen flink toegenomen. Inmiddels zijn er een boel ontspanningsoefeningen beschikbaar, die zich ook specifiek richten op bijvoorbeeld de bestrijding van vliegangst of slapeloosheid. Door de vele verschillende type oefeningen, is Headspace een goede app om voor het eerst kennis te maken met meditatie. We zijn ook te spreken over de SOS-meditaties bij acute stress. Raak je acuut in paniek of in de stress, dan kun je door middel van deze korte meditatiesessies jezelf weer herpakken.

Headspace is beschikbaar voor iOS, Android en pc en een maandabonnement (met toegang tot alle meditatiesessies) kost krap tien euro.

2. Calm

Al bij het openen van de app krijg je de opdracht om eens diep adem te halen. Daarmee hebben we meteen de kern van Calm te pakken. In de app vind je diverse ademhalingsoefeningen, waardoor je je ademhaling weer op orde krijgt en kalmeert. In tijden van stress worden veel mensen kortademig en dat probeert Calm te voorkomen door je gecontroleerd in en uit te laten ademen in het ritme dat de app aangeeft. Voordat je een sessie begint, moet je wat vragen beantwoorden over je doel van de meditatie. Wil je minder stress voelen, gelukkiger zijn of meer zelfvertrouwen krijgen? Op basis daarvan bepaalt Calm welke sessie je nodig hebt. Even geen zin in mediteren, maar wel tot rust komen? In de app kun je ook kiezen uit vele rustgevende geluiden om naar te luisteren, zonder dat je bepaalde oefeningen hoeft te doen.

Als je toegang wilt tot de geavanceerdere oefeningen, moet je een abonnement nemen, wat 12,99 dollar (ca. 12 euro) per maand kost.

3. Buddhify

Meditatie vereist discipline en routine om er volledig van te kunnen profiteren. Toch schiet een mediatiesessie er al snel bij in en voor je het weet heb je dagen of zelfs weken niet meer gemediteerd. Gelukkig bestaat er een app als Buddhify. Soms heb je in een stressvolle periode niets meer nodig dan een beetje rust. Wat voor soort meditatiesessies heb je dan nodig?

Die vraag hoef je met deze app niet te beantwoorden. Buddhify pakt het namelijk anders aan en toont je een gekleurd rad, waarop je de balk aanraakt die beschrijft wat voor jou op dit moment het meest van toepassing is. Bijvoorbeeld ‘Feeling stressed’, ‘Can’t sleep’ of ‘Work break’. Vervolgens stelt de app een aantal meditaties voor. Het prettige van deze app is dat je voor 4,99 euro alle meditaties in één keer aanschaft.

Wie zich voor het eerst stort op meditatie, kan het beste uit de voeten met Headspace. Deze app is enorm toegankelijk en biedt in veel scenario’s uitkomst, waar Calm (zoals de naam al doet vermoeden) voor een algemeen rustig gevoel gaat door middel van rustige omgevingsgeluiden of muziek. Buddhify kun je gemakkelijk tussen alle drukke momenten door gebruiken en is bovendien de meest goedkope optie.

0 Reactie(s) op: De beste meditatie-apps voor thuis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.