Legaal films streamen doe je zonder Popcorn Time

Door: Maikel Dijkhuizen | 26 januari 2015 11:01

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

In 2014 werd er een downloadverbod ingevoerd, waardoor je geen films en series meer van bittorrent en usenet mag plukken. Gelukkig zijn er genoeg legale alternatieven waarmee je mediabestanden streamt naar je pc.

Tip 01: Netflix-abonnement

Het Amerikaanse Netflix is wereldwijd verreweg de bekendste streamingdienst voor films en series. Het bedrijf heeft zo'n vijftig miljoen abonnees in ongeveer vijftig landen. Het allernieuwste filmaanbod zul je er overigens niet vinden, want de meeste titels zijn al een paar jaar geleden uitgebracht. Ook series lopen meestal twee of drie seizoenen achter, met uitzondering van de afleveringen die Netflix zelf produceert. Waarom is Netflix dan evengoed zo populair? Het antwoord is simpel. Tegen een aantrekkelijk maandtarief heb je onbeperkt toegang tot een enorme catalogus met films en series. Alle genres zijn ruimschoots vertegenwoordigd, dus er is voor ieder wat wils.

Je mag Netflix een maand lang gratis uitproberen, daarna betaal je voor het goedkoopste abonnement 7,99 euro. Geef je een euro per maand meer uit, dan zijn films en series ook in HD beschikbaar. Om het uit te proberen, surf je naar www.netflix.com en klik je op Start je gratis maand. Kies het gewenste abonnement en klik op Continue. Je vult vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in, waarna je bevestigt met Registreren. Als alternatief kun je ook inloggen met een Facebook-account. In de volgende stap laat je je betaalgegevens achter. Schrik niet, want Netflix brengt niets in rekening wanneer je tijdig opzegt. Vul de gevraagde gegevens in en bevestig met Lidmaatschap starten / Doorgaan. Zodra Netflix de betaalgegevens goedkeurt, heb je direct toegang tot de online mediabibliotheek.

Tip 01 Beslis welk Netflix-abonnement je wilt afsluiten.

Tip 02: Account instellen

Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd, wil Netflix graag weten op welke apparaten je de streamingdienst nog wilt gaan gebruiken. Naast je pc, kun je ook films streamen naar een tablet, smartphone en televisie. We leggen verderop in dit artikel uit hoe je hiervoor een smart-tv gebruikt. Maak een keuze en klik op Doorgaan. Geef in de volgende stap aan welke gezinsleden Netflix nog meer gaan gebruiken. Iedereen krijgt daarmee zijn of haar eigen profiel. Deze functie is de moeite waard, want Netflix doet persoonlijke aanbevelingen op het gebied van films en series. Klik door naar de volgende stap. De videodienst wil graag weten welke films je leuk vindt. Op basis van je filmsmaak krijg je later diverse suggesties voorgeschoteld. Zodra je klikt op Doorgaan kom je op je persoonlijke Netflix-pagina terecht.

Tip 02 Geef aan Netflix door welke films en series je leuk vindt.

Tip 03: Catalogus Netflix

Wanneer je de gebruikersomgeving van Netflix opent, beland je in een overzicht met allerlei afbeeldingen van mooie films en series. Scrol naar beneden om te zien welke titels Netflix voor jou geselecteerd heeft. Verder sorteert de videodienst het aanbod op genre, bijvoorbeeld Actie, Nederlandse films, Documentaires, Drama en Cabaret. Weet je al welke titel je wilt bekijken? Klik dan rechtsboven op Zoeken en voer de naam in van de film of een acteur. Zodra je met de muis op een afbeelding van een film of serie gaat staan, verschijnt er een korte beschrijving. Klik erop om direct de weergave op je computer te starten. Via de tekstballon rechtsonder wijzig je zo nodig het audiospoor en de ondertiteling. Gebruik verder het pictogram met het vierkant om het beeld op volledig scherm weer te geven.

Tip 03 Klik rechtsonder op de tekstballon om Nederlandstalige ondertiteling aan of uit te zetten.

Netflix opzeggen

Heb je na de gratis proefmaand geen zin om voor een Netflix-account te betalen? Zeg dan tijdig je abonnement op, want anders brengt de videodienst alsnog kosten in rekening. Ga naar www.netflix.com en klik rechtsboven op Aanmelden. Je typt je e-mailadres en wachtwoord, waarna je klikt op Aanmelden. Binnen je persoonlijke Netflix-omgeving klik je rechtsboven op je profielnaam. Ga vervolgens naar Mijn account. Onder LIDMAATSCHAP EN FACTURERING klik je daarna op LIDMAATSCHAP OPZEGGEN. Bevestig ten slotte met Opzegging voltooien. Je ontvangt ter bevestiging een e-mail.

Je kunt je lidmaatschap bij Netflix zeer gemakkelijk beëindigen.

Tip 04: Favorietenlijst

Als je rondsnuffelt door de uitgebreide catalogus van Netflix, kom je allerlei mooie titels tegen. Deze kun je toevoegen aan een favorietenlijstje, zodat je ze later gemakkelijk kunt terugvinden. Ga met de muisaanwijzer op een afbeelding van een film of serie staan en kies voor Mijn lijst. Netflix laat vervolgens vergelijkbare titels zien die je eveneens aan het favorietenlijstje kunt toevoegen. Boven aan de catalogus bekijk je een overzicht van films en series die je aan je favorietenlijst hebt toegevoegd. Klik op Alles weergeven om het volledige overzicht te bekijken.

Leuke titels bewaar je gemakkelijk in Mijn lijst.