De beste videobewerkingsapps voor Android

Door: Stefanie Katzenbauer | 01 november 2020 15:43

video bewerkingsapps voor Android
Nieuws

Tegenwoordig maken we grotendeels al onze foto’s en video’s met onze smartphones. Een camera uit je tas halen en daar bijvoorbeeld een vakantievideo mee schieten, zit er niet meer in. Maar wil je nu toch wat video’s aan elkaar monteren, zonder daar op je PC software voor te moeten installeren en je materiaal in te moeten laden? Dan zijn er genoeg video bewerkingsapps voor Android die jou hiermee kunnen helpen.

Video Maker

Video Maker is een simpele en overzichtelijke app die in de gratis versie voldoende mogelijkheden biedt om een aardig filmpje samen te stellen. In de app krijg je in één overzicht al je video’s te zien, die je vervolgens kunt selecteren om aan elkaar te koppelen. Let hier overigens bij op dat je de juiste volgorde aanhoudt die je in je filmpje wil gebruiken, dit kun je naderhand niet meer aanpassen. Om een nieuwe video te maken, tik je simpelweg op ‘new project’. Selecteer vervolgens de video’s die je wil gebruiken om aan elkaar te monteren. In de video’s kun je vervolgens knippen, muziek, filters, stickers en tekst toevoegen. Daarnaast kun je ook de framegrootte aanpassen of zelf een voice-over opnemen. Deze video app biedt dus flink wat mogelijkheden met een handige interface. En mocht je meer opties willen, dan kun je de betaalde Video Guru app aanschaffen.

video bewerkingsapps voor Android

YouCut

Ook YouCut is een handige en overzichtelijke app. Hierbij kun je ook nadat je je video’s geselecteerd hebt nog de volgorde aanpassen. Dit doe je door je video ingedrukt te houden en dan te slepen. Daarnaast kun je inzoomen op een video waardoor je gerichter kunt editen. Daarnaast kun je ook hier muziek, filters en tekst aan je video toevoegen en het frame aanpassen aan het social media kanaal waarop je de video wil posten. Wil je een filter toevoegen? Houd dan de filter naar keuze ingedrukt en houd deze net zo lang ingedrukt totdat je wil dat de filter stopt. Zo kun je dus korte ‘glitches’ toevoegen of makkelijk een filter over je hele video zetten. De app geeft je de eerste keer bij al je mogelijkheden een korte en duidelijke uitleg, waardoor je hem zo in de vingers hebt.

video bewerkingsapps voor Android

VN

VN maakt gebruik van advertenties waarbij je dus even geduld moet hebben voordat je de app kunt gebruiken. Daarvoor krijg je wel een montage app die het meest wegheeft van echte montagesoftware. VN werkt met meerdere sporen die in één oogopslag te zien zijn, zonder dat je moet zoomen of scrollen. Dat maakt het makkelijk om te zien wat je waar precies toevoegt. Je kunt allerlei soorten effecten toevoegen en ook hier kun je stickers (zelfgemaakte bijvoorbeeld), tekst en muziek toevoegen. De app biedt een uitgebreide selectie aan filters en effecten die je allemaal handmatig zo lang of kort kunt laten duren als je zelf wil.

video bewerkingsapps voor Android

0 Reactie(s) op: De beste videobewerkingsapps voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.