De digitale leraar

Door: robin-smit | 30 maart 2012 10:46

Review

We doen een groot deel van onze kennis op tijdens onze schoolperiode. Helaas blijven niet altijd alle dingen die we leren ook daadwerkelijk hangen, of misschien is er wel materie waar we nooit les in hebben gehad. Om meer kennis op te doen, is is er nu de Khan Acedemy.

De Khan Academy is een app waarin, op het moment van schrijven, ruim 3.000 video's zijn opgenomen. Deze video's zijn zijn digitale lessen in de vorm van video's. De video's zijn grofweg onderverdeeld in drie verschillende categorieën, namelijk "Math", "Science" en "Humanities & Other". Binnen deze categorieën zijn weer subcategorieën die de belangrijkste onderwerpen overkoepelen die op het algemene onderwijs worden gegeven. De video's zijn zeer uitgebreid en geven een goede uitleg over de gewenste onderdelen.

De lessen gaan wel erg snel en zijn bovendien in het Engels. Het is dus wel zaak goed op te letten om er zeker van te zijn dat je niets mist. Om je hierbij te helpen staat er onder elke video een script om alles rustig na te lezen. De app kan onthouden waar je bent gebleven met je lessen en geeft je de mogelijkheid video's te downloaden, zodat je ook zonder internet in de buurt aan de slag kan.

Kortom

Khan Academy is een app met ruim 3.000 educatieve video's voor het onderwijs. De video's zijn duidelijk en er is ook de mogelijkheid alles nog eens rustig na te lezen. Het enige nadeel aan de app is dat alle content in het Engels is, waardoor de app niet voor jongere kinderen geschikt is.

0 Reactie(s) op: De digitale leraar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.