De duurzaamheidsexpert naast je zij

Door: tessa-vermeulen | 03 juni 2012 17:45

Review

Vind jij het belangrijk dat jouw eten biologisch en diervriendelijk is? Superwijzer scant de barcode van voedingsmiddelen en beoordeelt duurzaamheid en dierenwelzijn.

Hoewel bij verschillende apps het scannen van barcodes nog moeizaam verloopt, werkt dit bij Superwijzer fantastisch. Je hoeft enkel de camera op ongeveer 20 cm van de code te houden en de scan wordt gemaakt. Een groot aantal items kunnen worden gevonden, aangezien er een database is van 15.000 producten.

In totaal wordt het product op vier aspecten geanalyseerd: dierenwelzijn, natuur en milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen. Met een aantal kliks heb je een gedetailleerd 'deskundig oordeel' over bijvoorbeeld 'varkens in de vee-industrie'. Helaas wordt precies dezelfde informatie op verschillende pagina's weergegeven. Daarnaast is wellicht de vraag hoe objectief dit oordeel is, aangezien de stichting Varkens in Nood de ontwikkelaar is.

Heb je even geen zin om te scannen, dan kan je ook eenvoudig zoeken door de verschillende wijzers, te vinden onder 'producten'. Deze zijn onderverdeeld in vlees, zuivel, eieren, kaas en toetjes en geven een duidelijk overzicht.

Heeft jouw item een dikke onvoldoende gekregen? Superwijzer biedt ook alternatieven. Als je aangeeft in welke supermarkt je staat, kan je direct een diervriendelijker product pakken. Daarnaast zijn de sociale media geïntegreerd en kan je een product aanraden en afraden.

Kortom

Superwijzer is een bron aan informatie, heeft een grote database en biedt vele mogelijkheden. Het rapportcijfer wordt wel onderbouwt, maar helaas erg vaak herhaalt en is wellicht subjectief. Daarnaast ziet de app er wel overzichtelijk uit en werkt het scannen top. Hopende wordt de database nog verder uitgebreid en werkt deze in de toekomst ook op de iPod en iPad.

0 Reactie(s) op: De duurzaamheidsexpert naast je zij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.