De Engelse grammatica onder de knie krijgen

Door: ringo-van-dorst | 07 januari 2012 15:02

Review

Om je Engels bij te spijkeren zul je moeten werken aan de verschillende aspecten van de taal. Grammatica geeft structuur aan een taal en is één van die aspecten die voor de taalbeheersing niet verwaarloosd mag worden. English Grammar in Use (EGU) Activities is bedoeld als ondersteuning bij het tekstboek EGU Third Edition en bestaat uit honderden oefeningen in alle relevante categorieën binnen de Engelse grammatica.

De app bevat vijf tabs: Main menu laat je de categorieën van de oefeningen zien. Completed geeft je het overzicht van de gemaakte oefeningen met het behaalde resultaat, datum en gebruikte tijd. Glossary is een grote woordenlijst met definities en voorbeelden van gebruikte woorden uit de oefeningen. Bij Notes kan je geschreven en ingesproken notities bewaren en Help legt je uit hoe je de app kunt gebruiken.

De oefeningen bestaan uit open vragen en invulvragen (multiple choice). Je kunt na iedere ingevulde vraag het antwoord checken, of achteraf. Bij de antwoorden kan je ook de zin laten afspelen om zo de correcte uitspraak te oefenen. Je hebt ook de optie om je eigen uitspraak op te nemen en af te spelen om te horen of je qua dictie op de goede weg bent.

Kortom

EGU Activities is een waardevolle app, maar uitsluitend als toevoeging op het boek EGU Third Edition van Raymond Murphy. De app laat je de geleerde grammatica oefenen, je progressie bijhouden en tevens je uitspraak trainen, alsmede handgeschreven en gesproken notities te maken. Zonder het genoemde boek heb je weinig aan de app, omdat de grammatica in dit boek en niet in EGU Activities wordt behandeld.

0 Reactie(s) op: De Engelse grammatica onder de knie krijgen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.