De griezeligste Halloween-apps van 2017

Door: Randolf Bouwma | 30 oktober 2017 13:42

halloween-apps
Nieuws

Halloween wordt in Nederland telkens populairder en hoewel we nog net niet langs de deuren gaan om te 'trick-or-treat-en', zijn er wel allerlei andere manieren om jezelf de stuipen op het lijf te jagen. In de App Stores stikt het van de griezelige apps, en wij maakten een selectie met de beste van dit moment. Durf jij ze te installeren?

Dead Yourself

Android / iOS

Bij Halloween horen uiteraard griezelfilms en horror-series. Het nieuwste seizoen van The Walking Dead wordt dan ook precies op tijd uitgezonden. Figuranten moeten daar uren in de make-up om er uit te zien als een schuifelende ondode, maar met de app Dead Yourself van AMC regel je dat zelf in een oogwenk. Je maakt met de app een foto van jezelf, waarna je getransformeerd wordt tot zombie. Maar dan begint de pret pas echt: je kunt kiezen uit allerlei gruwelijke details, zoals een loshangende kaak of een honkbalknuppel door je schedel. Het resultaat is te delen op Facebook en andere sociale media.

halloween-apps

Night Terrors

halloween-apps

iOS

Night Terrors is een iOS-exclusieve app die augmented reality inzet om je de stuipen op het lijf te jagen. Met deze app ga je in je eigen huis op zoek naar geesten en andere spookachtige verschijningen, met je smartphonecamera in de aanslag. De app staat dan ook wel bekend als 'Pokémon Go met geesten'. Grote kans dat je na het gebruik van deze app geen oog meer dichtdoet. Wie weet wat er allemaal door je slaapkamer spookt...

Death Clock

Android

Ieder mens vraagt het zich wel eens af: wanneer zit mijn tijd er op, en hoe kom ik aan mijn eind? Voor we je een existentiële crisis aanpraten, willen we je even wijzen op het bestaan van de Death Clock-app. Je vult een vragenlijst in en op basis daarvan calculeert de app jouw laatste uur. Er wordt rekening gehouden met zaken als je gewicht, stress-niveau, eetpatroon, et cetera. Neem het gerust met een korreltje zout. De makers zeggen zelf dat de app puur voor de lol is. Ben je in een extra morbide bui, dan kun je de aftellende dodenklok als widget op je homescherm zetten.

halloween-apps

Spirit Story Box: Ghost Hunting Tool

halloween-apps

iOS

Derek Ogilvie, Char het medium, Het Zesde Zintuig... Mensen met - naar eigen zeggen - paranormale gaven waren een poosje niet van de buis te slaan. Wil je zelf ook wel eens proberen te communiceren met overledenen? Check dan eens de Spirit Story Box: Ghost Hunting Tool-app voor iOS. Daarmee speur je naar tekenen die kunnen wijzen op geestelijke activiteiten, zoals plotselinge veranderingen in temperatuur. Wie weet pik je zelf wel wat woorden op uit het hiernama- wacht, we krijgen ineens een letter door. Ken je misschien iemand met een A in de naam? Ja? Wow! Dat kan toch geen toeval zijn?!

Spirit Board Simulator

Android / iOS

Geen Halloween-feestje is compleet zonder Ouija Board, tegenwoordig ook gewoon in app-vorm te downloaden. Spirit Board Simulator werkt zoals je het kent uit talloze films en series. Je kunt hardop vragen stellen en als je geluk hebt, is er een geest in de buurt om antwoord te geven. Eén letter per keer. Dat duurt inderdaad een eeuwigheid, omdat de doden aan gene zijde toch niets beters te doen hebben. Je zou kunnen zeggen dat ze zich er dood vervelen. Zijn er eigenlijk apps na de dood?

halloween-apps

0 Reactie(s) op: De griezeligste Halloween-apps van 2017

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.