De iPhone en iPad weer een stukje completer

Door: menno-van-bohemen | 06 maart 2012 18:55

Review

Nu steeds meer mensen en iPad hebben en er steeds meer apps op de markt komen, laat de discussie weer op. Is de iPad een volwaardige vervanger voor de laptop of niet? Dat dit nog niet het geval is zit hem in kleine dingen, zoals het ontbreken van een functie waarmee je ingepakte .zip-bestanden kunt bekijken. Je zult hier niet dagelijks mee geconfronteerd worden, maar wie regelmatig grote bestanden mailt, zal het toch jammer vinden dat je .zip-bestanden niet kunt openen.

WinZip is het bekende programma om zogenaamde archieven op de computer te openen. Heel handig voor het versturen van een map met foto's of andere bestanden. Het bedrijf heeft nu ook een app uitgebracht welke het mogelijk maakt om .zip-bestanden uit te pakken op je iPhone of iPad. Als de app is geïnstalleerd op je iDevice, dan zie je dit direct terug in het mailprogramma. Krijg je een email met een .zip-bestand in de bijlage? Dan kun je deze direct openen.

Je kunt helaas niet alle soorten bestanden bekijken met de WinZip app. Zo kun je wel de gangbare foto-bestanden en office-documenten bekijken, maar de ondersteuning voor filmpjes ontbreekt. Het is ook niet mogelijk om een archief aan te maken met foto's op bestanden die op je iPhone of iPad staan.

Kortom

WinZip is een app die je eigenlijk al standaard in iOS verwacht. Het is enorm handig voor wanneer je een ingepakte map met foto's via de mail toegestuurd krijgt. Helaas ontbreekt de functie om zelf .zip-bestanden te maken.

0 Reactie(s) op: De iPhone en iPad weer een stukje completer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.