De juiste poorten, altijd bij de hand

Door: Robin Smit | 31 oktober 2011 09:10

Apps & Software

Voor mensen die vaak werken met firewalls of een andere netwerkbeveiliging, is het erg handig om een database bij de hand te hebben met hierin alle netwerkpoorten en bijbehorende toepassingen. IP Port List zou deze gegevens op een overzichtelijke manier altijd toegankelijk moeten maken.

Dit doet de app door een database van het "Internet Assigned Numbers Authority" te downloaden. Vervolgens kan je in deze database zoeken op poortnummer of toepassing. Dit gaat erg gemakkelijk en werkt naar verwachting. Doordat de poorten voor veel toepassingen ook gewoon op het internet zijn te vinden, is dit wel echt een app die alleen handig is voor echte veelgebruikers.

Kortom

IP Port List is een een app die netjes doet wat het belooft, het weergeven en matchen van netwerkpoorten met bijbehorende toepassingen. Gebruikers kunnen in de app gemakkelijk zoeken op zowel poort als toepassing. De app is echter wel bedoeld voor echte grootverbruikers, aangezien de gegevens ook gemakkelijk en gratis via internet beschikbaar zijn.