De leukste apps voor dierendag

Door: Robin Smit | 04 oktober 2013 10:58

Apps & Software

Het is weer de vierde van oktober en dat betekent dat alle huisdieren vandaag even in het zonnetje worden gezet. Na al die verwennerij is er ook weer even tijd voor het baasje, want van deze apps voor dierendag word je als een jonge pup zo blij.

EHBO voor Kat en Hond

Net als bij jezelf, kan het ook weleens gebeuren dat jouw hond of kat verwondingen oploopt of zich even niet helemaal goed voelt. In die gevallen kan het de vraag zijn of je een dierenart moet raadplegen of dat de klachten vanzelf weer over gaan. Met EHBO voor Kat en Hond wordt het nu eenvoudiger om in te spelen op de gezondheid van jouw hond of kat. In de app vind je heldere uitleg en duidelijke tips over de meest uiteenlopende klachten. Daarnaast biedt de app je informatie over voeding en een handig logboek waarin je informatie over jouw honden en katten kan opslaan.

Prijs: Gratis | Beschikbaar voor: iOS & Android

My Boo

Het uitblijven van een huisdier kan de meest uiteenlopende redenen hebben. Misschien ben je wel allergisch, kan je de verantwoordelijkheid niet aan, of heb je simpelweg te weinig tijd. Gelukkig heb je hier bij My Boo allemaal geen last van. In de app krijg je namelijk de verantwoordelijk over jouw eigen digitale huisdier. Je moet hem voeden, met hem spelen en je kan hem zelfs nog leuk aankleden als je wil. Uiteraard is alles digitaal, dus Boo doet het ook prima onder de tijd van de baas of tijdens een korte sanitaire onderbreking.

Prijs: Gratis | Beschikbaar voor: iOS & Android

Peterest

Er gaat op dierendag niets boven een beetje quality time met jouw huisdieren. Mocht je nu geen huisdieren hebben, wees dan niet getreurd. Met Peterest, het sociale netwerk voor huisdieren, haal je namelijk de leukste beestjes naar jouw smartphone of tablet. Zo blader je met de app eindeloos door foto's van de liefste, leukste en ondeugendste dieren. Erg handig hierbij is dat je met een druk op de knop enkel de dieren krijgt te zien die jij leuk vindt. Mocht je nu zelf ook bij willen dragen aan al dit leuks, dan kan je uiteraard ook jouw eigen foto's uploaden naar Peterest.

Meer over Peterest lees je in onze volledige review.

Prijs: Gratis | Beschikbaar voor: iOS & Android

KoeDoetBoe

De jongste kinderen weten je vaak precies te vertellen welke geluiden verschillende dieren maken. Nu vroeg ik me altijd af waar ze deze informatie vandaan haalden, maar KoeDoetBoe lijkt me hier antwoord op te geven. KoeDoetBoe is een app voor de jongste kinderen waarin ze spelenderwijs de geluiden van twintig verschillende dieren leren kennen. De vrolijke vormgeving en de verschillende spelmodi zorgen ervoor dat zowel ouder als kind uren speelplezier kunnen beleven aan de app.

Prijs: € 0,89 | Beschikbaar voor: iOS

Global Pet Alert App

Veel dierenbezitters hebben alles over voor hun trouwe kameraden. Er is dan ook niets zo verschrikkelijk als erachter komen dat jouw huisdier zoek is. Het gebeurt helaas wel regelmatig, maar gelukkig is hier de app Global Pet Alert voor. In de app kan je vermiste huisdieren opgeven en oproepen van andere gebruikers bekijken. De app zit goed in elkaar en geeft je de mogelijkheid om op een specifieke locatie te zoeken naar vermiste dieren. Altijd handig voor wanneer jouw buurt bijvoorbeeld wordt aangedaan door een verdwaalde zwerfkat.

Prijs: Gratis | Beschikbaar voor: iOS & Android

0 Reactie(s) op: De leukste apps voor dierendag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.