De leukste kerstfilms op Netflix

Door: Stefanie Katzenbauer | 23 december 2020 09:00

kerstfilms op Netflix
Blog

De kerstdagen staan weer voor de deur en met een landelijke lockdown, valt er in sommige gevallen niks anders te doen dan te Netflixen. Kerstfilms zijn ideaal om alvast in de (gematigde) feestelijke stemming te komen en daarop hebben we de leukste kerstfilms op Netflix voor je op een rijtje gezet.

Klaus

Klaus is een prachtig gemaakte, hartverwarmende kerstfilm die niet aan je kijklijst mag ontbreken deze kerst. Jesper is de slechtste student van de postbodeschool en als straf wordt hij daarom naar de verste uithoek van de wereld gestuurd: de Noordpool. Daar ontmoet hij de charmante lerares Alva en maakt hij kennis met een mysterieuze en norse houthakker wiens schuur volstaat met speelgoed dat al jaren stof vangt. Jesper wil de kinderen van Smeerensburg, het dorpje waar hij gestationeerd is, graag het ongebruikte speelgoed geven, maar daarmee loopt hij wel de kans dat hij de hele dynamiek van het dorp verandert.

The Holiday

The Holiday is, net als Love Actually, voor veel mensen een kerstklassieker die elk seizoen minstens één keer gekeken wordt. Mocht je deze zoete film nog niet hebben gezien, dan is dit je kans. Twee vrouwen die wonen en leven in compleet andere situaties, zijn het namelijk helemaal beu. Ze besluiten om tijdens de feestdagen van woning te wisselen, wat leidt tot een opfleuring van het leven van beide vrouwen. Een echte kerstklassieker dus, met acteurs Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black in de hoofdrol.

Arthur Christmas

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het nou eigenlijk mogelijk is dat de kerstman alle kinderen op aarde in één nacht weet te voorzien van cadeautjes? Nou, dat is een militaire operatie waar de familie Christmas voor verantwoordelijk is. Dus niet alleen de kerstman in zijn slee, maar een heel team van mensen die als een geoliede machine samenwerken. Arthur Christmas is de kluns van deze familie die eigenlijk gewoon wil dat elk kind een fantastisch kerstfeest heeft. En dan krijgt hij een unieke kans om hiervoor te zorgen.

Office Christmas Party

Als en hele afdeling van een gigantisch bedrijf hun baan dreigt te verliezen, besluiten ze alles op alles te zetten om deze te redden. En dat doen ze door een gigantische kerstborrel te organiseren, waarbij ze een grote klant die ze verloren hebben, uitnodigen in de hoop op een nieuwe kans. Deze kerstborrel loopt vanzelfsprekend volledig uit de hand en dit resulteert in één grote kerstchaos in de Office Christmas Party.

A Christmas Prince

Wie trek heeft in een ultiem zoete, romantische kerstfilmreeks, kan zijn hart ophalen bij A Christmas Prince. Deze film heeft namelijk nog twee vervolgfilms, namelijk A Christmas Prince: the Royal Wedding en A Christmas Prince: the Royal Baby. Dus hier kun je makkelijk een hele dag zoet mee zijn. Een journaliste gaat namelijk naar het kasteel van een koninklijk gezin met de hoop om daar een echte ‘scoop’ te halen. Maar ze weet veel dieper in het koninklijke gezin te infiltreren als ze eerst gedacht had: ze doet zich namelijk voor als de nieuwe nanny. De prins wordt halsoverkop verliefd op de spontane nanny en de rest van deze, en de twee vervolgfilms, laat zich makkelijk raden.

Little Women

Little Women is niet direct een klassieke kerstfilm, maar het is wel een heel gezellige film met kerstscénes, wat eigenlijk gewoon volstaat. Deze remake van de klassieker uit de jaren ’90 heeft een echte sterrencast met onder andere Meryl Streep. Het verhaal gaat over vier dochters/zussen in de 19de eeuw van Engeland die elk hun eigen sprankelende persoonlijkheid hebben. Jo March is één van die zussen en zij blikt terug op het bijzondere en hechte leven dat ze samen geleid hebben.

0 Reactie(s) op: De leukste kerstfilms op Netflix

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.