De meeste appontwikkelaars kunnen niet leven van apps

Door: kristian-van-tuil | 22 juli 2014 10:30

Apps & Software

De meeste appdevelopers kunnen nauwelijks rondkomen. Onderzoek onder 10.000 developers wereldwijd laat zien dat 50 procent van de iOS-ontwikkelaars minder dan 500 dollar per maand verdient. Bij Android is het nog erger, daar is het percentage 64 procent.

Binnen de appcommunity is nauwelijks sprake van een middenklasse. De meeste appdevelopers hebben moeite een fatsoenlijk bedrag binnen te schrapen, terwijl slechts 1,6 procent echt succesvol genoemd mag worden. Zij verdienen meer dan 500.000 dollar per maand en slokken hiermee 98,4 procent van de totale markt op, becijferde VisionMobile. Klik hier voor het volledige rapport - registratie vereist.

De meeste mobiele developers richten zich op de ontwikkeling van games. Daar wordt veruit het meeste mee verdiend binnen de applicatiewinkels; 80 procent van alle opbrengsten. Toch leveren deze weinig op; 57 procent van alle games brengt minder dan 500 dollar per maand in het laatje.

Zakelijke focus loont

Slechts 16 procent van de ontwikkelaars richt zich op zakelijk gebruik. Dit is tevens de meeste lucratieve markt waarop developers zich kunnen richten - zakelijke ontwikkelaars hebben een twee keer zo grote kans om meer dan 5.000 dollar per app per maand te verdienen en zelfs een drie keer zo grote kans op meer dan 25.000 dollar per app.

Vooral iOS scoort hierin goed; steeds meer zakelijke ontwikkelaars keren zich af van Windows Mobile/Phone en BlackBerry om zich op het Apple besturingssysteem te richten. Er kiezen er ook voor Android, maar dat zijn er minder.

0 Reactie(s) op: De meeste appontwikkelaars kunnen niet leven van apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.