De mooiste manier om het universum te ontdekken

Door: robin-smit | 11 april 2012 17:20

Review

De iPad biedt geweldige mogelijkheden om meer te weten te komen over de wereld om ons heen. Met de de app 'Brian Cox's Wonders of the Universe' ligt nu ook het hele universum aan je voeten.

Brian Cox's Wonders of the Universe is een app die tot stand is gekomen in samenwerking met de BBC. Direct bij het openen van de app wordt duidelijk dat deze samenwerking geen windeieren heeft gelegd. De app biedt je de mogelijkheid om op een prachtige manier virtueel een kijkje in het universum te nemen. Alle informatie is zowel tekstueel als visueel aanwezig. Vooral de vele video's in de app weten erg te overtuigen. Hierin wordt met mooie beelden uitgelegd hoe het universum in elkaar zit.

Middels een fijne en intuïtieve interface is het mogelijk door de verschillende plaatsen in het universum de bladeren. Terwijl je dit doet, vlieg je als het ware door het universum. Hiermee is dit een app die een echte verrijking kan zijn voor bijvoorbeeld het onderwijs. Hierbij komt echter direct het enige nadeel van deze prachtige app om de hoek kijken, dat is namelijk het ontbreken van Nederlandse teksten en ondertiteling.

Kortom

Brian Cox's Wonders of the Universe is een prachtige app waarin je het volledige universum wordt getoond en uitleg wordt gegeven over veel verschillende aspecten hiervan. Door de gebruiksvriendelijkheid en hoge kwaliteit van zowel de teksten als de video's zou de app heel goed kunnen worden gebruikt in bijvoorbeeld het onderwijs. Dit zal in Nederland helaas tegengehouden worden door het ontbreken van Nederlandse teksten en ondertiteling.

0 Reactie(s) op: De mooiste manier om het universum te ontdekken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.