De nieuwe hype in social media-land

Door: menno-van-bohemen | 12 maart 2012 12:15

Review

Eén foto zegt meer dan duizend woorden. Zeker op de vertrouwde social media. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist de tweets en facebook-updates met foto's het meeste gedeeld worden. De nieuwste hype in social-media land is Pinterest. Een dienst die geheel draait om het delen en verzamelen van afbeeldingen.

Wie een profiel aanmaakt op de website, kan hier meerdere pinboards aanmaken. In deze digitale prikborden kun je foto's en afbeeldingen toevoegen. Deze deel je vervolgens met andere gebruikers. Je kunt mensen volgen, of ervoor kiezen om bepaalde pinboards van mensen te volgen.

In de app kun je gemakkelijk pins van anderen bekijken, welke je vervolgens kunt re-pinnen (op een van je eigen pinboards plaatsen). Ook geeft de app je de mogelijkheid om nieuwe pinboards te ontdekken op basis van je interesses en het is mogelijk om direct een foto te maken die je op een van je pinboards kunt plaatsen.

Kortom

Pinterest is een leuke, nieuwe manier om gemakkelijk nieuwe afbeeldingen te ontdekken of om leuke afbeeldingen te delen met anderen. De app werkt prima. Een foto uploaden is erg gemakkelijk en op intuïtieve wijze kun je de helderheid en het contrast van de foto aanpassen.

0 Reactie(s) op: De nieuwe hype in social media-land

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.