De old skool speler zal zich thuis voelen

© CIDimport

De old skool speler zal zich thuis voelen

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:53

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Ondanks dat het gaat om een verschrikkelijke port, kun je dankzij de old skool opzet van Golden Axe 3 nog steeds heerlijk je tegenstanders verpletteren, ze voor je neus zien sterveen de weeklachten van hun vrouwen aanhoren.

Golden Axe 3 is een iOS-overzetting van een iconische fantasy hack 'n slash side scroller. Veteranen zullen de vele leveling-opties, de variatie qua personages en de toegankelijke, maar daardoor niet minder uitdagende game-play kunnen waarderen. De bewegingen bestaan uit blocken, slaan, springen en magische aanvallen.

De vele tegenstanders, zelfs op de normale moeilijkheidsgraad, bieden een goede hoe-veelheid variatie en vernieuwing. Hoewel de eerste levels vrij makkelijk door te ploeteren zijn, zal je later in de game de foefjes van de game onder de knie moeten krijgen om te overleven.

Personages

De personages bieden net als het verhaal een interessante verdieping op de gameplay, waarbij zelfs vertakkingen aanwezig zijn in de gevechtsstijl. De algehele afwisseling, alsmede de multiplayer-functionaliteit, voegen een cruciaal element toe aan Golden Axe 3 qua herspeelbaarheid.

Jammer genoeg is niet alles goed gegaan tijdens de overzetting naar het touch screenformaat van de iPhone. Zo zijn de on-screen knoppen niet goed geplaatst, waardoor je vingers in de weg komen te zitten van de actie. Daarbij krijgt de speler geen enkele uitleg over speciale moves en wordt de speler simpelweg gedwongen om het zelf maar uit te zoeken.

Kortom

Ondanks de zwakke overzetting is Golden Axe 3 alsnog leuk tijdverdrijf. Casual spelers zullen waarschijnlijk klagen over de (te)hoge instapdrempel, maar de old skool speler zal zich prima thuis voelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten