© CIDimport

De online hulp voor diabeten

Geplaatst: 18 mei 2012 - 10:32

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Ook zonder dieetwijzer, koolhydratenboekje, rekenmachine, pen en papier kan je nu gemakkelijk het aantal koolhydraten berekenen. Diapp is met name gericht op diabeten, ook de spuit-indicatie voor maaltijden wordt namelijk weergegeven.

De app laat je gemakkelijk productlijsten samenstellen betreffende de ochtend-, middag- en avondmaaltijden. Klik op 'toevoegen' en Diapp laat je kiezen uit meer dan 950 producten. Helaas bots je hier wel direct tegen een probleem op, je kan namelijk alleen maar zoeken door middel van scrollen en het alfabet rechts op het scherm. Er is geen simpele zoekfunctie geïntegreerd. Wel biedt de app de mogelijkheid tot het aanmaken van persoonlijke gerechten. Ontzettend leuk als je zelf nog wel eens wat nieuws uitprobeert in de keuken. Hierbij kan je de naam, het aantal koolhydraten per 100 gram/ml en een speciale eenheid aangeven. Deze komt vervolgens in de productenlijst te staan gemarkeerd door een ster.

Het toevoegen van de items gaat gemakkelijk. Je kan zelf het aantal grammen, of eenheden aangeven. Bijvoorbeeld voor een boterham is de optie 'per snee' mogelijk. Heb je nog ongedefinieerde producten, dan kan je ook losse koolhydraten toevoegen. Zijn de maaltijden voor de ochtend, middag en avond gereed, dan kan je het totaal aantal koolhydraten berekenen. Wanneer je ook de verhoudingen hebt aangegeven, berekent Diapp direct dit verhoudingsgetal.

Kortom

Hoewel er op de markt meerdere apps voor diabeten te verkrijgen zijn zoals, RatioWizard en Diabetesdagboek van Agis, differentieert Diapp zich op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Met name het toevoegen van nieuwe producten en het aangeven van eenheden is een uitkomst. In de toekomst kunnen er toch verbeteringen worden doorgevoerd op het gebied van zoeken en het aanmerken van favoriete gerechten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten