De slimste tips voor op reis

Door: Richard Veenstra | 26 juli 2019 11:25

Veilig online, ook tijdens de vakantie
Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Je smartphone gaat natuurlijk gewoon mee op reis. Dat is wel zo handig, want zo weet je precies waar je het beste kunt parkeren, waar je de beste restaurants vindt en hoe je de leukste dagtrip of excursie boekt.

Tip 01: Lekker uit eten

Het valt soms niet mee om een goed restaurant te vinden als je in een vreemde stad bent. Overal vind je menukaarten speciaal voor toeristen en meestal zijn dit niet de beste restaurants van de stad. De snelste manier om een goed restaurant te vinden, is met Google Maps. Open de app, zorg dat je een beetje uitzoomt en dat je eigen locatie ongeveer in het midden staat. Tik nu op Verkennen en kies voor Restaurants. Je ziet alle restaurants op de kaart, maar je kunt ook door een lijst scrollen onder de kaart. De cijfers en sterren geven aan hoe Google-gebruikers de restaurants hebben gewaardeerd en dit kan helpen bij het maken van een keuze. Je ziet ook meteen de prijsklasse van een restaurant aan de hand van het aantal eurotekens. Bovenin kun je bovendien filteren wat voor soort restaurant je zoekt. Tik onder Beoordeling bijvoorbeeld op 4.0 en alleen de betergewaardeerde opties worden weergegeven. Sluit af door op Toepassen te tikken. Wil je een andere weergave laten zien, dan tik je rechtsboven op het weergave-icoontje. Nu worden alle restaurants van links naar rechts weergegeven in plaats van boven naar beneden.

De snelste manier om een goed restaurant te vinden, is met Google Maps

Tip 02: Trip plannen

Ok, het eten is geregeld, maar hoe weet je welke leuke dingen er eigenlijk in de buurt zijn te doen? Je kunt een app als TripAdvisor installeren, maar op de redactie zijn we erg te spreken over een ander Google-product: Google Trips. De app is voor je iPhone en Android-toestel beschikbaar. Als je Gmail gebruikt en je hier vliegtickets of hotelovernachtingen mee hebt geboekt, dan gaat Trips er van uit dat je tussen de vliegdata op vakantie bent. Het herkent steden en zal onder de naam van de steden je de optie geven om informatie over de stad te downloaden. Dit is handig om dit te doen voordat je op reis gaat, dan gaat het niet ten koste van je databundel. Heeft Trips geen trips gevonden, dan kun je zelf een locatie toevoegen door je bestemming op te geven bij Where do you want to go? Als de app klaar is met het downloaden van materiaal, dan tik je op de coverafbeelding die Google automatisch heeft uitgekozen voor je bestemming. Tik bijvoorbeeld op Things to do en je ziet de topattracties van de locatie weergegeven. Je kunt meteen recensies lezen, foto’s bekijken en zien wat de openingstijden zijn. In principe kun je deze informatie ook allemaal wel uit Google Maps halen, maar het is in Trips een stuk beter te vinden. Je hebt een heleboel tabbladen waar je op kunt tikken. Deze verschillen per locatie, maar dit kunnen bijvoorbeeld indoor- of outdooractiviteiten zijn of trendy winkeltjes.

Tip 02 De app Trips is een overzichtelijke hulp bij het vinden van leuke dingen op je vakantiebestemming.

Tip 03: Boekingen scannen

Tip 03 Google Trips scant je Gmail-account op reserveringen en weet dat een trip naar Singapore op het programma staat.

Google Trips kan nog meer weergeven. Als je in Google Maps plekken hebt opgeslagen die je wilt bezoeken, dan vind je deze onder Saved places in het hoofdmenu van de app. Tik op de startpagina op Food & Drink om leuke restaurants en cafés te ontdekken. Als de app je reis automatisch heeft gescand uit je Gmail-account, dan zie je een overzicht van al je vliegreizen, geboekte hotelovernachtingen en andere reserveringen als je op Reservations tikt. Wil je je reisplan delen, bijvoorbeeld met je partner of een thuisblijver, dan doe je dit door bovenin op de deelknop te tikken. Denk er wel om dat deze persoon ook alle details van een boeking kan inzien, stuur dit dus niet naar Jan en alleman op. Wil je een dagtrip of excursie boeken, kijk dan even bij Discounts. Google selecteert namelijk een aantal partneraanbiedingen zodat je bijvoorbeeld korting kunt krijgen bij sites als Expedia, GetYourGuide en op diensten als taxi’s, transfers en autohuur.

Met Airbnb kun je niet alleen een kamer of appartement boeken, maar ook excursies

Tip 04: Airbnb-excursies

Iedereen kent Airbnb wel om een kamer of appartement te boeken, maar wist je dat de website ook excursies aanbiedt? Ga naar www.airbnb.com of open de app en tik op Ervaringen. Om je zoektocht een beetje te verfijnen tik je bovenin op Overal – Ervaringen en geeft de stad of het land aan waar je bent of naar toe wilt. Eventueel selecteer je een datum of geef je aan met hoeveel mensen je op zoek bent naar een ervaring. Bij elke ervaring staat meteen de prijs per persoon en de beoordeling van mensen die deze excursie hebben gedaan. Het voordeel van Airbnb is dat je zeker weet dat de recensies eerlijk zijn, het hele principe van huren en verhuren op Airbnb is gebaseerd op eerlijke recensies en dit zie je ook bij de excursies. Tik op een ervaring om meer te weten te komen en of de ervaring op jouw datum beschikbaar is. Sommige ervaringen bevatten video’s zodat je meteen een goede indruk krijgt wat je allemaal gaat doen. Bij ervaringen in het buitenland wordt bijna alles in het Engels gedaan. Om een ervaring te boeken, moet je inloggen of je aanmelden bij de dienst.

Tip 04 Airbnb is niet alleen geschikt om een appartement te vinden, je kunt ook zogenaamde ervaringen boeken.

0 Reactie(s) op: De slimste tips voor op reis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.