De stelling: gratis upgrade naar Windows 10 is een goede zet

Door: Daan Doedens Daan | 07 april 2015 13:04

Apps & Software

Microsoft is afgestapt van zijn 'ouderwetse' businessmodel om elke nieuwe Windows-versie voor een niet gering bedrag aan de man te brengen. Alle Windows 7- en 8-systemen krijgen een gratis update naar Windows 10, zelfs illegale kopieën. Een slimme zet van Microsoft, of harakiri?

Waar Apple nieuwe versies van OS X soms als gratis upgrade op de markt bracht en open source-systemen als Linux sowieso al gratis zijn, bleef Microsoft hardnekkig flinke bedragen vragen voor nieuwe Windows-versies. Blijkbaar werkte dat model niet meer, want ook Microsoft is nu gezwicht voor de gratis upgrade. En zelfs mensen met een niet helemaal legale versie kunnen gewoon upgraden! Een goede zet van Microsoft, of een domme actie?

Reageer

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Stemmen kan in de zijbalk aan de rechterkant, hieronder kun je je keuze toelichten. Een overzicht van de mooiste reacties plaatsen we in Computer!Totaal nummer 6!

Bestel nummer 5

Nieuwsgierig naar ons compleet vernieuwde nummer? Bekijk dan hier een sneak-preview en bestel hem los zonder verzendkosten. Of beter nog, neem een abonnement!