De tv-gids wordt sociaal

Door: Robin Smit | 03 december 2011 12:00

Apps & Software

Een tv-gids die naast het geven van een duidelijk overzicht van programma's, ook nog eens een koppeling maakt met je social media. NU tv-gids HD maakt het mogelijk.

De app geeft je een duidelijk overzicht van alle programma's die op dit moment te bekijken zijn en later op de dag op televisie komen. De interface is erg simpel maar mooi en legt de focus op wat echt belangrijk is. De volgorde van de zenders is volledig naar eigen wens aan te passen, zodat je favoriete zenders bovenaan het overzicht staan. Het interessante aan de NU tvgids HD is, dat je de app kunt koppelen aan je Facebook of Twitter. Zo kan je zelf berichten sturen over de programma's die je kijkt, of juist zien wat andere mensen over programma's zeggen.

NU tv-gids HD is in samenwerking met KPN gemaakt. Dit is niet onder stoelen of banken gestoken en duidelijk te zien in de banners met reclame van dit bedrijf. Dit heeft als voordeel dat er voor de meeste programma's een korte beschrijving beschikbaar is. Helaas is er niet een soort nieuwsfunctie ingebouwd, zoals bij vergelijkbare apps wel het geval is.

Conclusie

NU tv-gids HD is een praktische app voor mensen die in een oogopslag willen zien wat er op televisie komt. De app is simpel, maar mooi vormgegeven en daardoor makkelijk in het gebruik. Helaas mist de app een functie om nieuwsberichten over programma's weer te geven, zoals in vergelijkbare apps mogelijk is. Dit wordt echter goedgemaakt met een leuke en uitgebreide social media integratie.

0 Reactie(s) op: De tv-gids wordt sociaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.