De veredelde browser

Door: Robin Smit | 06 december 2011 12:12

Apps & Software

Voor mensen die op straat enquêtes afnemen zou het wel eens handig zijn als het enquêteren volledig gedigitaliseerd zou kunnen met behulp van een iPad. Hierdoor behoort invullen met pen en papier tot het verleden. iFieldwork zou dit mogelijk moeten maken.

iFieldwork doet dit door enquêtes die online staan, op het scherm van de iPad weer te geven. Voor de volledige functionaliteit moet je deze echter laten maken door Isiz, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online onderzoeken. Dit is direct een groot nadeel van de app, aangezien het dus niet mogelijk is om zelf een enquete te maken via de app of de online interface die hierbij zit.

Tijdens het testen van de app, kon al snel de conclusie worden getrokken dat iFieldwork niets meer is dan een veredelde versie van de Safari browser op de iPad. Zo werden via Isiz enkele voorbeeldenquêtes aangeboden die er in iFieldwork exact hetzelfde uitzien als wanneer ze gewoon in een browser worden geopend. Hierdoor voegt de app in principe niks toe aan de manier waarop enquêtes worden afgenomen.

Kortom

iFieldwork is een app die gebruikers belooft van de iPad een geavanceerd interview hulpmiddel te maken, maar eigenlijk niet veel meer is dan een veredelde browser. Daarnaast is de app voornamelijk gericht op het werven van klanten voor onderzoeksbureau Isiz, dat enquêtes maakt voor de app.