De vijf beste apps voor de Apple Watch

Door: Laura Kempenaar | 28 juni 2019 06:18

Apple Watch 4
Review

De Apple Watch is een steeds vaker geziene gadget. Er kan steeds meer met de smartwatch, zoals het maken van ECG’s (hartfilmpjes dus). Als je er eentje overweegt of al eentje hebt, welke apps moet je er dan absoluut opzetten?

Spark

apple watch

Een van de eerste dingen die mensen zeggen als ze twijfelen over een Apple Watch, is dat het niet meer is dan een handig horloge met extra’s. Mensen denken vaak dat je er geen e-mail op kunt lezen, omdat het lettertype al gauw te klein wordt. De app Spark zorgt ervoor dat je je daarover geen zorgen hoeft te maken. Hij maakt ten eerste al het verschil tussen persoonlijke berichten en nieuwsbrieven van websites, zodat je niet allerlei mails hoeft te openen waar je niet op zit te wachten op je kleine schermpje. Dankzij Spark kun je berichten die je wel wil lezen snel tevoorschijn halen en kun je ze ook snoozen zodat je later nog eens wordt geattendeerd op een bericht.

Runkeeper

apple watch

Van snoozen is geen sprake in Runkeeper, want die app draait helemaal om het “just do it”-principe. Niet later, maar nu. Runkeeper is een hardloop-app waarmee je kunt bijhouden hoe ver en hoe snel je hebt hardgelopen. Wat zo aantrekkelijk is, dat is dat je door je Apple Watch met Runkeeper te dragen, niet langer je hele iPhone hoeft mee te nemen op je hardlooprondje. Er zit GPS in de Apple Watch, dus er wordt bijgehouden waar je precies rent. Het is bovendien mogelijk om trainingen in te stellen, zodat je van te voren bepaalt hoe ver je gaat rennen, en of je dat bijvoorbeeld met intervaltraining doet of aan een stuk door hardlopen.

Treingids

apple watch

Heb je wel haast, maar is hardlopen een beetje te ambitieus van Amsterdam naar Maastricht, dan kun je opgelucht ademhalen: er zijn een heleboel apps om te ontdekken hoe laat je trein gaat. Op Apple Watch is Treingids een goede. Deze laat niet alleen zien hoe het spoorboekje eruit ziet, maar toont ook waar het misgaat op het spoor, zodat je hier zo snel mogelijk rekening mee kunt houden. Het is soms bijna bizar hoe snel de app op de hoogte is van de actuele treintijden. Onderweg is het bovendien heel handig om op je horloge te kunnen zien waar je aan toe bent, in plaats van steeds je telefoon tevoorschijn te moeten halen om een blik te werpen.

Things

apple watch

Waarschijnlijk is onze favoriet uit dit artikel Things. Laat je niet verwarren door de naam, Things, want het gaat niet om het bijhouden van welke spullen je allemaal in je bezit hebt. Things draait om al die dingen die je nog moet doen. Een fijne app die je goed kan helpen de wirwar in je hoofd te ordenen, en die het heel prettig laat voelen om weer iets van de to do-list te kunnen schrappen. Je kunt heel gemakkelijk aantekeningen maken in deze app, die je mogelijk al kent van grotere Apple-apparaten. Als je niet genoeg voldoening haalt uit het wegstrepen van allerlei activiteiten, dan is er ook nog een soort ringensysteem dat je op zeer positieve wijze inspireert net even een tandje harder te werken.

NOS

apple watch

Het is misschien niet de meest sexy of spannende keuze, maar het voordeel aan die Apple Watch om je pols is dat je in een oogopslag zonder al te veel moeite te hoeven doen van informatie wordt voorzien. Dat zal vaak de tijd zijn, of een berichtje, maar natuurlijk is het nieuws ook belangrijk. De NOS-app toont de nieuwsberichten heel kort, zodat je in een paar zinnen al weet wat er in grote lijnen speelt. Het voordeel aan de app van NOS is dat de nieuwskeuze wat algemener is, en tegelijkertijd Nederlandstalig en ook Nederlands nieuws biedt. Dat kan een CNN je niet geven. Tegelijkertijd word je niet lastiggevallen met roddels en schreeuwerige koppen die niet representatief zijn voor de inhoud van het bericht, waardoor NOS een goede raadgever is op het gebied van grote zaken die ons land spelen.

We kunnen nog wel even doorgaan met deze lijst, want er zijn een heleboel apps die je Apple Watch nog beter, mooier en handiger kunnen maken. Eentje die we je nog als extraatje meegeven, dat is Carrot Weather. Het klinkt heel vriendelijk als een app met schattige figuurtjes die je de weersverwachting vertellen, maar het is vooral een ietwat sarcastische ‘computer’ die je op grappige wijze vertelt wat het weer is. Een soort virtuele weerman met een mening. We weten al wat hij je deze week zal vertellen: blijf vooral binnen met de gordijnen dicht. Wij raden dat trouwens af, zeker als je die mooie Runkeeper app hebt geïnstalleerd.

0 Reactie(s) op: De vijf beste apps voor de Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.