De winnaar van de One Button-wedstrijd in 2010

Door: ryan-rigney | 02 september 2011 09:41

Review

Poto and Cabenga is een Flashgame die bekendheid kreeg toen het de One Button-wedstrijd op het GDC won in 2010. Niet veel later maakte het spel zijn debuut op de iPhone.

In Poto and Cabenga speel je het meisje Poto en haar trouwe paard Cabenga. Jij moet zorgen dat ze overleven in de 2D-wereld die voorbij rolt. Hierbij bestuur je beide personages tegelijk. Poto wordt namelijk van haar rijdier gescheiden als ze wordt opgegeten door een gigantische vogel, waarna je haar bestuurt op de bovenste helft van het scherm en haar door de buik van het monster ziet rennen. Op de onderste helft rent Cabenga en met beide personages moet je kleine monsters ontwijken. Door op het scherm te tikken, springt Poto en als je het scherm loslaat, zal Cabenga een sprongetje maken.

Eigen persoonlijkheid

De simpele grafische stijl van de game ziet er erg goed uit. De grote, kleurrijke wereld geeft de game een eigen persoonlijkheid en het past perfect bij de humoristische gameplay. Poto and Cabenga wordt echter heel snel heel moeilijk en je krijgt geen moment rust. Nooit.

Kortom

De game is erg leuk (ondanks dat ik er nog steeds verschrikkelijk slecht in ben), maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen afhaken vanwege de heftige leercurve. Daarnaast is Poto and Cabenga niet het meest uitgebreide spel in de App Store. Maar je krijgt een uitdagende game die zijn geld meer dan waard is.

0 Reactie(s) op: De winnaar van de One Button-wedstrijd in 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.