Dead Pixel Tester 3.00

Door: Maikel Dijkhuizen | 16 februari 2010 17:13

Review

Als u een nieuwe monitor of een notebook hebt gekocht, dan is het voor een eventuele garantieclaim nuttig om snel te achterhalen of uw aankoop één of meerdere defecte pixels bevat. Dead Pixel Tester is daarvoor een ideaal hulpmiddeltje dat in sommige gevallen zelfs beschadigingen herstelt.

Een full-HD monitor heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, wat dus neerkomt op ruim twee miljoen pixels. In de winkel is het natuurlijk moeilijk om te zien of ze allemaal correct functioneren. Gebruik om die reden Dead Pixel Tester. Verwacht overigens geen programma met een prachtige grafische vormgeving, want het ziet er nogal basaal uit. U zorgt er eerst voor dat het beeldscherm schoon is. Vervolgens stelt u het in op de maximale resolutie. Zodra u de software hebt gedownload, start u direct het exe-bestand. De applicatie vereist geen installatie, waardoor u het zelfs op een usb-stick kunt meenemen naar de winkel om uw toekomstige aankoop te controleren.

Ondanks dat het programma er simpel uitziet, is het een zeer doeltreffende tool.

Goed kijken!

Als Dead Pixel Tester is geopend, ziet u een klein menu met een zwarte achtergrond. U klikt op de rechtermuisknop om het menu te verbergen. Met de linkermuisknop doorloopt u achtereenvolgens de kleuren zwart, rood, blauw, groen en wit die het programma op het volledige scherm projecteert. Kijk nauwkeurig of u fouten ziet! Sommige beschadigingen zijn namelijk alleen met een bepaalde kleur te zien. Indien een pixel groen niet weergeeft, valt het natuurlijk direct op als de rest van het scherm wel die kleur bevat. Hebt u iets gevonden? Druk op de M van het toetsenbord om het te markeren. U controleert eventueel met het uitrolmenu verticale en horizontale lijnen van het beeldscherm. Ook hebt u de keuze om andere kleuren te gebruiken met de optie Colour selector. Wanneer u klaar bent met de test, dan klikt u op Exerciser. Er verschijnt een vierkant die u op de pixelfout plaatst. Deze wisselt razendsnel van kleur, waardoor een vastzittende pixel mogelijk weer in beweging komt. Na het afsluiten van de tool, hebt u de keuze om mee te doen aan een onderzoek van de ontwikkelaars. Met behulp van formulieren die gebruikers invullen, proberen zij in kaart te brengen welke producten voor veel fouten zorgen.

Dead Pixel Tester 3.00

Freeware

Taal Engels

Medium 272 KB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Data product Services

Oordeel 9/10

Pluspunten

Betrouwbaar controlemiddel

Herstelt soms pixelfouten

Geen installatie nodig

Minpunten

Ouderwetse vormgeving

0 Reactie(s) op: Dead Pixel Tester 3.00

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.