Deel eenvoudig foto's en notities

Door: ringo-van-dorst | 03 maart 2012 13:19

Apps & Software

Droplr laat je eenvoudig een notitie maken, link verkorten of foto / video uploaden en deze delen.

De interface is aan de simpele kant: een "+" knop om één van de genoemde mogelijkheden toe te voegen en een instellingen-knop om een paar basisinstellingen als foto- en videokwaliteit in te kunnen stellen. That's it. De rest van het scherm wordt gevuld met de items die je hebt toegevoegd. Als je op een item klikt, verschijnen wat knoppen om het item te bekijken en delen. Omdat er iconen zonder tekst gebruikt worden en er geen help in de app aanwezig is, was het wel even uitproberen wat iedere knop voorstelde. Omdat toegevoegde items geüpload worden naar de Droplr-server, kan het bekeken worden in iedere browser zonder programma's te hoeven downloaden / installeren. Er bestaat echter wel een Windows en Mac-app van Droplr, maar deze vallen buiten beschouwing van deze review.

Het is duidelijk wat de app kan. Er blijven echter wat twijfels aanwezig over de toegevoegde waarde van de app. Waarom zou je bijvoorbeeld een notitie willen maken in de Droplr-app om die vervolgens met iemand te delen? Hier wordt e-mail toch al voor gebruikt? Of Facebook? Of Twitter, een blog, een forum? Bovendien kan je de gemaakte notitie later niet meer bewerken, wat maakt dat de app verder als notitie-tool vrijwel ongeschikt is; probeer dan Evernote. OK, een foto of video delen dan? Wederom is e-mail hier een (min of meer) geschikt medium voor. Ook in Facebook is het delen van foto's een standaardoptie en voegt het delen van een foto middels een Droplr-link niets toe; het is zelfs minder handig en opvallend als direct toevoegen in Facebook. Een link verkorten? Links zijn meestal verstopt als hyperlink en klikbaar, dus in de meeste gevallen is de lengte van het adres geen issue. Twitter verkort je links automatisch. En om typwerk te besparen zijn de "favorieten" of "bookmarks" standaard aanwezig in elke browser. Voor online opslag is Droplr ook niet de handigste tool; ga dan voor Dropbox.

Kortom

Droplr laat je notities maken, foto's en video's uploaden en verkorte links maken en delen. De toegevoegde waarde hiervan is echter beperkt. Droplr zou een uitkomst kunnen zijn bij het bloggen of het delen van informatie via een forum; voor een beperkt publiek dus.

0 Reactie(s) op: Deel eenvoudig foto's en notities

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.