Deel en leg je eten(tjes) vast

Door: ringo-van-dorst | 23 december 2011 11:45

Apps & Software

Evernote is een welbekende gratis dienst die je digitale notities overal via de cloud beschikbaar maakt, op vrijwel alle denkbare smartphones via de Evernote app, maar ook middels applicaties op PC en Mac of gewoon via je browser. Een nieuwe en wederom gratis toevoeging van Evernote is de zelfstande app Evernote Food, toegespitst op het onthouden en delen van gezellige restaurants of bijzondere maaltijden, gerechten, dranken of andere eetbare producten.

Wat als eerste opvalt is dat de app er verrukkelijk uitziet. De menu's, de weergave van je opgeslagen Meals, de lettertypes en de kleuren zijn stuk voor stuk smaakvol gekozen. De interface is verder minimalistisch gelaten en bevat alleen de paar noodzakelijke knoppen om je gerecht toe te voegen, met duidelijke uitleg. Evernote Food synchroniseert je vastgelegde "Meal" vast op je bestaande Evernote account, eventueel in een notitieboek naar keuze. Als je nog geen Evernote account hebt, dan is deze via de app aan te maken.

De basis van de input bestaat uit foto's. Je legt hiermee het gerecht of het product, maar ook bijvoorbeeld de sfeer, genodigden en omgeving vast. Vervolgens kan je deze foto's voorzien van een kort bijschrift. Tenslotte geef je het geheel een titel en kan je de locatie, tags en andere notities toevoegen. Het delen van deze Meal gaat vervolgens met één knop via Facebook, Twitter of per Email.

Kortom

Evernote Food maakt het eenvoudig om maaltijden, andere etenswaren en de sfeer eromheen eenvoudig en in stijl vast te leggen en te delen. Of je nu al een fanatieke Evernote-gebruiker bent, of nog nooit van Evernote gehoord hebt en gewoonweg nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van deze nieuwe app: probeer de app en test het zelf!

0 Reactie(s) op: Deel en leg je eten(tjes) vast

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.