Deel je leven met totale vreemden - daar is een app voor

Door: chris-koenis | 12 mei 2014 16:00

Apps & Software

MIT heeft een mobiele app ontwikkeld waarmee twee mensen twintig dagen lang elkaars leven kunnen delen. Anoniem. Persoonlijke informatie zoals foto's en locatiegegevens worden uitgewisseld. Pas na twintig dagen mogen de gebruikers contact met elkaar opnemen.

De gerenommeerde Amerikaanse technische universiteit MIT komt met een voyeuristisch uitstapje. De mobiele app 20 Day Stranger (allereerst als test op de iPhone) brengt twee totaal vreemden digitaal bij elkaar. Zonder iets van elkaar te weten delen de twee lief en leed via de smartphone.

De app deelt uit zichzelf data zoals locatiegegevens, activiteiten en omgevingsfoto's. Daarbij maakt 20 Day Stranger in ieder geval gebruik van de API's van Foursquare, Google Streetview en Instagram. Na twintig dagen hebben de twee gebruikers elkaar goed leren kennen. Pas dan mogen zij elkaar één bericht sturen.

Intiem experiment

Het intieme mobiele experiment komt van MIT's Media Lab in samenwerking met het Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values. Zij willen inspelen op de vaak bekritiseerde anonimiteit van het internet. Want, zo beredeneren zij optimistisch tegenover Fastcodesign; anoniem elkaars leven delen kan ook empathie opwekken. In plaats van achterdocht, beledigingen of minachting.

Wij denken: interessant experiment, maar heeft Chatroulette niet voor genoeg ellende gezorgd? Aanmelden voor de alpha-test kan in ieder geval hier.

3 Reactie(s) op: Deel je leven met totale vreemden - daar is een app voor

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 mei 2014 09:54 Anoniem
  Wat een bullshit. Kan een universiteit zich niet met zinniger zaken bezighouden?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 mei 2014 14:53 Oscar
  In de Verenigde Staten worden universiteiten, bibliotheken en musea in vergelijking met Nederland, minder gefinancierd door de overheid. En moeten bijvoorbeeld universiteiten, bibliotheken en musea, om financieel de broek op te kunnen houden, het meer hebben van particuliere financiers, in de vorm van schenkingen, of sponsoring door het bedrijfsleven. Die app zal wel gemaakt zijn, voor een opdrachtgever in het bedrijfsleven, Misschien krijgt die universiteit in ruil voor het maken van die app, van de provider een veel lagere-, of voor een bepaalde periode helemaal geen telefoon- internetrekening of zoiets.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 mei 2014 16:25 Anoniem
  Hee, daar hebben we de kletspraat van Oscar ook weer
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.