DefenderUI - Configureer Microsoft Defender

Door: redactie-computertotaal | 16 december 2021 13:06

How To

Microsoft DefenderUI is de Windows-module om je systeem tegen onheil als malware, adware en hackers te beschermen. Helaas zijn er heel wat verspreide opties die bovendien niet allemaal toegankelijk zijn. DefenderUI haalt die mooi naar boven.

Je downloadt DefenderUI op www.defenderui.com (voor Windows 10 en Windows 11). Met enkele muisklikken installeer je de app. Bij de eerste opstart kun je Dutch instellen als interfacetaal en duid je een beveiligingsprofiel aan: Aanbevolen, Interactief, Agressief of Standaard.

Kies Standaard om de fabrieksinstellingen van Microsoft te activeren, maar de makers van het programma zelf raden dus wel Aanbevolen aan, tenzij je iets strikter (Interactief) of zelfs heel strikt wilt (Agressief). In het volgende scherm kun je altijd nog naar een ander profiel overschakelen via het pijlknopje rechtsboven.

Vanuit een handvol tabbladen kun je ook een eigen profiel samenstellen aan de hand van talrijke Windows Defender-opties. De wijzigingen zetten zich automatisch door. Helaas voorziet de app op enkele items na niet in bijkomende feedback. Heb je geen idee wat een optie doet? Laat die dan liever ongemoeid.

Vanuit het contextmenu

Het programma is ook bereikbaar vanuit een pictogram in het Windows-systeemvak. Rechtsklik hierop en kies DefenderUI tonen voor het programmavenster. Vanuit dit contextmenu kun je ook je pc op malware scannen, maar deze opties vind je eveneens terug op het tabblad Thuis (hier zijn zelfs meer scanopties beschikbaar: Snelle, Volledige, Offline of Aangepaste Scan) en je kunt hier ook de virushandtekeningen bijwerken.

0 Reactie(s) op: DefenderUI - Configureer Microsoft Defender

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.