Delicious-bladwijzers exporteren

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 17 februari 2011 17:25

Apps & Software

Eind vorig jaar maakte Yahoo bekend dat bladwijzerdienst Delicious niet langer binnen de kernstrategie paste. Hoewel aanvankelijk gedacht werd dat Yahoo de dienst snel zou sluiten, maakte het bedrijf kort daarna bekend dat dit niet het geval was, maar dat de site verkocht zou worden. Hoe dan ook, de toekomst van Delicious is onzeker, en dus is het handig om te weten hoe u alle bladwijzers die u in uw account hebt verzameld kunt exporteren.

Gelukkig zijn hier geen ingewikkelde trucs voor nodig, Delicious biedt zelf de mogelijkheid om de bladwijzers binnen uw account te exporteren. Uiteraard gaat u hiervoor eerst naar www.delicious.com, waar u vervolgens inlogt met uw account. Rechtsboven, boven het zoekveld, ziet u een menu. Klik in dit menu op Settings. In de volgende pagina klikt u onder het kopje Bookmarks op Export / Backup Bookmarks. U kunt eventueel nog aangeven of u de tags en notities wilt meenemen in de export.

Via het menu Settings binnen Delicious kunt u uw bladwijzers exporteren.

Tot slot kunt u de optie export bookmarks with the following tags aanvinken als u alleen bladwijzers met een bepaalde tag wilt exporteren. Tik de gewenste tags dan in het veld daarnaast, gescheiden door een spatie. Door nu te klikken op Export, worden de bladwijzers opgeslagen in een HTML-bestand.

Importeren in uw browser

Mocht Delicious echt de deuren sluiten, dan wilt u deze bladwijzers natuurlijk kunnen importeren. Als voorbeeld nemen we Firefox, maar uiteraard kunt u het HTML-bestand ook importeren in andere browsers. Klik op Bladwijzers in het menu bovenin en vervolgens op Bladwijzers ordenen in het menu dat uitklapt. Klik op de knop Importeren en reservekopie maken en vervolgens op HTML importeren. Selecteer Uit een HTML-bestand en klik op Volgende. Blader naar het bestand dat u hebt geëxporteerd vanuit Delicious en klik op Openen. U hebt de bladwijzers nu met succes geïmporteerd.

De bladwijzers zijn vervolgens ook weer eenvoudig te importeren in uw browser.

0 Reactie(s) op: Delicious-bladwijzers exporteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.