Dell SX2210T

Door: Jeroen Boer | 29 januari 2010 14:02

Apps & Software

Sinds versie 7 is Windows helemaal klaar voor de touchscreen. Met de Dell SX2210T haalt u een scherm in huis waarmee u gebruik kunt maken van de multitouchmogelijkheden van Windows 7. Is multitouch een goede toevoeging?

Dankzij de Dell SX2210T is Windows 7 te bedienen met behulp van multitouch. Dit betekent dat u het scherm niet alleen kunt aanraken, maar dat hij ook speciale gebaren met twee vingers herkent: de zogenoemde multitouchgebaren, die veel mensen ook kennen van de iPhone. Met behulp van deze multitouchgebaren kunt u eenvoudig zoomen, roteren en bladeren. Windows 7 is het eerste Windows-systeem met ingebouwde multitouch en is hier dan ook helemaal geschikt voor. Het aanraakgedeelte van de Dell SX2210T werkt pas als we een speciale driver installeren, die op de meegeleverde cd staat. De ingebouwde webcam en usb-hub worden wel door Windows 7 zelf herkend. Om het touchgedeelte en de webcam op de pc aan te sluiten, wordt een usb-kabel gebruikt.

De Dell SX2210T ziet er netjes uit.

Touch

Dell gebruikt in de SX2210T optische sensoren om de positie van de vingers te herkennen. Over het algemeen werkt dit prima en worden de posities van de vingers netjes herkend. Soms heeft het scherm echter moeite om twee vingers te onderscheiden als ze in een rechte lijn naast elkaar staan. Dit is vooral hinderlijk in bijvoorbeeld Paint waarin u met twee vingers tegelijkertijd kunt tekenen. Ook het touchscreen op de door ons geteste Packard Bell oneTwo M vertoonde dit minpuntje. Bij normaal computergebruik functioneert de multitouch echter prima. Multitouch is bijvoorbeeld erg handig als u gebruikmaakt van een applicatie als Microsoft Virtual Earth, waarin u dankzij de multitouchgebaren razendsnel kunt inzoomen en roteren.

Windows 7 herkent netjes een multitouchscherm met twee aanraakpunten.

Mogelijkheden

De SX2210T is afgezien van het touchgedeeltje verder hetzelfde als de Dell SX2210, die we eerder hebben getest. De voor- en nadelen van de SX2210 zijn dan ook grotendeels van toepassing op dit scherm. Net als de SX2210 heeft ook dit scherm een prima beeldkwaliteit voor een TN-paneel, maar is hij uitgevoerd met een glanzend scherm. Hierdoor spiegelt het scherm, wat hinderlijk kan zijn.

Ook bij dit scherm staat het dynamische contrast standaard aan. Wij geven er de voorkeur aan om deze mogelijkheid uit te schakelen. In de toelichting op onze eerdere 22inch-monitorentest leest u meer over dynamisch contrast en de beperkingen van TN-panelen. De Dell SX2210T is voorzien van alle mogelijkheden die we graag in een scherm zien. Dell heeft zelfs een webcam met microfoon in de rand ingebouwd. Deze webcam geeft een prima beeld en is goed bruikbaar in bijvoorbeeld Skype. Ook qua aansluitingen hebben we met vga, hdmi en dvi niets te klagen. Tel daar bij op dat dit scherm een resolutie heeft van 1920 x 1080 en dus geschikt is voor Full-HD.

Conclusie

De Dell SX2210T is een prima scherm dat door de toevoeging van multitouch optimaal is toegespitst op de nieuwe mogelijkheden van Windows 7. Een touschscreen is geen vervanging van het toetsenbord en de muis, maar voor toepassingen als Microsoft Virtual Earth of het bekijken van foto’s is touch ideaal. We verwachten dat er steeds meer op touch toegespitste applicaties gaan verschijnen, dus met dit scherm bent u daar helemaal klaar voor. Voorlopig betaalt u wel fors voor touch, want de SX2210T is maar liefst 190 euro duurder dan zijn broertje zonder touch.

Dell SX2210T

Prijs € 449,-

Garantie 3 jaar

Info Dell

Beelddiagonaal 21,5 inch (54,61 cm)

Resolutie 1920 x 1080

Aansluitingen VGA, DVI-D (HDCP), HDMI (HDCP)

Afmetingen 401,8 x 551,5 x 194,3 mm (h x b x d)

Meegeleverde kabels VGA-kabel, DVI-kabel, usb-kabel

Oordeel 8/10

Pluspunten

Full HD

Hdmi

Goed contrast

Minpunten

Duur

Touch soms niet precies

0 Reactie(s) op: Dell SX2210T

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.